Warhammer Quest-nostalgi på iPad

Warhammer Quest var länge en välspelad favorit i spelföreningen under 90-talet.

warhammer quest
Spelet var en gigantisk dungeon-crawler med allt man kan förvänta sig av ett klassiskt, enkelt, actionfyllt och intelligensbefriat hack’n’slash. Djupa dungar kryllandes av diverse monster, loot, bossar och ett minispel mellan dungarna när hjältarna färdades ovan jord till städer och andra äventyr. Förvånandsvärt charmigt och underhållande kort sagt, men spelet i sig var rätt enormt med alla modeller och brickor. Det blev snabbt out of print och är i dag därför rätt svårt att få tag på.

Det var därför en trevlig överraskning att hitta en digital version av Warhammer Quest på Appstore. Det är dessutom riktigt befriande att slippa allt meckel med att sätta upp ett fysiskt spel och i stället kunna fokusera på det faktiska spelandet. Spelet är så när som en identisk kopia av brädspelet och fantastiskt snyggt. De licensierade utvecklarna Rodeo Games har levererat ett ovanligt välpolerad spel med animerade mellansekvenser av Blizzardkvalitet och en riktigt gedigen spelupplevelse.

Det enda man saknar är multiplayerstöd. Spelutvecklarna har ännu ingen färdig lösning för detta, men har sagt att de undersöker möjligheterna för en flerspelarupplevelse. Nuvarande version är dessutom begränsad till level 6, men speltillverkarna utlovar över 25 timmars speltid för grundspelet utan expansioner och det tvivlar jag inte en sekund på. Såvida du inte kör på lättaste svårighetsgraden är risken överhängande att dina karaktärer möter en tidig död och man får därför köra om en del “dungar” tills man hittat en lämplig strategi.

Warhammer Quest kostar 38 kr på AppStore och är kompatibelt med iPod Touch, iPhone 3Gs, 4, 4s, 5 och iPad. Störst behållning av spelet har du troligtvis på iPad, då du får mer överblick över spelplanen och enklare kan markera och välja på den större skärmen.

En del spelare klagar på girighet från utvecklarna Rodeo Games, i och med att de erbjuder köpbara expansioner expansioner för fler hjältar, guld och quests, som inte medföljer i standardspelet. Men eftersom spelet fungerar väl utan dessa tillägg, så ser jag det mer som en bonus för de som vill utöka sitt spel.

Har du 38 kronor över, en iPad och ett sug efter lite gammaldags hack’n’slashande, så torde därför det här spelet vara en självklarhet.

Yta
90
Innehåll
80
Kontroller
60
Inlevelse
75
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Bra
Välpolerat
Snyggt
Beroendeframkallande
Mindre bra
Ingen multiplayer
Begränsad maxlevel
Mikrotransaktioner
76
Guilty pleasure
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x