X-Wings sjunde våg fokuserar på ammunition och hastighet

Den sjunde expansionsvågen till Star Wars: X-Wing kommer med fyra nya skepp.

Två nya Scum-skepp, ett rebell och ett imperieskepp, men också förbättringar för ammunitions roll i spelet, samt en ny regel för SLAM (SubLight Accelaration Motor).

swx33_card_ref_04SLAM

I praktiken är SLAM en dubbelförflyttning av samma hastighet, mot att skeppet inte tillåts skjuta samma runda.

Hit and run!

Extra Munitions

swx33_card_upgrade_14Ammunition (torpeder, missiler och bomber) har lyst med sin frånvaro på turneringslistorna för att det helt enkelt inte är kostnadseffektivt. Denna våg verkar försöka lappa ihop lite av det som är trasigt med ammunition i dagsläget. Första kortet som avslöjats är Extra Munitions, som i praktiken ger dubbla uppsättningar av all ammunition mot en torpedslot. Det kommer även nya ammunitionskort samt en upgrade vid namn “Bombardier” för 1 poäng, som vi dock ännu inte vet vad den innebär.

Nya skepp

De nya skeppen är TIE Punisher, K-Wing, Kihraxz Fighter och Hound’s Tooth. Ett rebellskepp, ett imperieskepp och två till scum&villains för att bygga upp den nya fraktionens skepparsenal.

Scum får ett stort skepp med en ny regel för 180 graders turret. Imperiet och Rebellerna får de hittills största och tåligaste skeppen med liten fighterbas.

swx34_mainswx33_mainswx32_mainswx31_main

Lansering

Lansering av Wave 7 sker under andra kvartalet i år.

swx34-tie-punisher-layoutswx33-k-wing-layoutswx32-kihraxz-layoutswx31-hounds-tooth-layout

 

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x