Daniel Roos, www.motljus.nu
Dreamhack, Foto: Daniel Roos, Studio Motljus

E-sport blir populärt på Aftonbladet

Det har redan publicerats över 100 timmar livesänd esportunderhållning på Aftonbladet.se. Sändningarna har lockat till över en miljon streamstarter och över 50 000 unika tittare vid varje tillfälle. Det har lett till ett fortsatt intresse för e-sport från Aftonbladets ledning.

[highlight ]PRESSMEDDELANDE[/highlight] Nu är det klart att Aftonbladet fortsätter sin satsning på esportrapportering och blir mediapartner för den kommande säsongen av ESPORTSM som startar hösten 2013 med ett helt nytt studioformat och mer än dubbla antalet sändningstillfällen.

– Vi är väldigt glada över det fortsatta samarbetet, responsen från både publik och samarbetspartners har varit fantastisk. Detta är en del i vår spel-satsning framåt och stärker ytterligare vår position som plattform för esport-publiken, säger Aftonbladets tf nöjeschef Ylva Niklasson.

Över 50 000 personer har besökt SM-tävlingarna  i Umeå, Stockholm, Malmö, Göteborg, Jönköping och Norrköping och 5326 spelare har tävlat om de  åtta platserna i finalen.

– Uppslutningen runt ESPORTSM från spelare, publik och media är fantastisk och vi kan konstatera att tävlingarna på bara två säsonger är en formidabel succé för alla inblandade. Ett av målen med projektet var att framtidssäkra det svenska esportundret genom att bygga nya stjärnor och ge både proffs och gräsrötterna en stabil platform på hemmaplan för att mötas och visa upp sig på, säger Fredrik Nyström, projektledare för ESPORTSM.

– Vi har nu visat det svenska folket hur bra esport kan vara som underhållning i direktsändning och att Aftonbladet fortsätter att vara med oss ytterligare ett år känns fantastiskt, med det nya formatet och dubbelt så mycket sändningstid ser vi fram emot att tillsammans med vår huvudsponsor Telia och mediapartner Aftonbladet välkomna nya tittare till hösten,  fortsätter Nyström.

Säsong 2012/2013 i siffror
– Mer än 100 timmar livesändning på Aftonbladet.se
– Mer än 1 000 000 streamstarter
– Över 50 000 unika tittare per sändningstillfälle
– 5326 deltagande spelare
– 450 000 SEK i prispengar
– Över 4000 spelade matcher

Följ säsongens sista SM-tävling och den stora finalen live på Aftonbladet.se lördag 15 juni och söndag 16 juni från 14.00.

Foto: Daniel Roos

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x