Dominion, reviderad klassiker släpps på nytt

Rio Grande Games har ännu inte släppt taget om Dominion, men den här gången är det inte en ny expansion utan nysläpp av uppdaterade utgåvor av Dominion och Dominion Intrigue.

Dominion, med sin rika flora av expansioner är en riktig klassiker i spelvärlden och räknas som spelet som på allvar skapade spelmekaniken deckbuilding. De två första lådorna, Dominion (2008) och Dominion Intrigue (2009) har dock några år på nacken och vissa kort har visat sig funka sämre än andra, antingen för att de är svåra att använda på ett kreativt sätt eller för att spelare inte gillar dem. När Rio Grande Games nu släpper en nyutgåva av de här två boxarna så har man uppdaterat layouten och formuleringen på vissa kort och dessutom bytt ut några av korten helt och hållet mot nya. I Dominion har bland andra korten Adventurer, Feast och Woodcutter fått stryka på foten och i Dominion Intrigue är det exempelvis Saboteur och Tribute som inte längre finns med.

För spelare som redan äger de gamla utgåvorna kommer man under en begränsad tid sälja uppgraderingspaket med bara de nya korten, riktpriset på uppgraderingslådan till Dominion ligger på $14.95, inget riktpris är angivet för uppgraderingslådan till Dominion Intrigue, men jag gissar att det kommer ligga på ungefär samma summa.

De uppdaterade reglerna finns redan att läsa på Rio Grande Games och Boardgamegeek, och där finns också diskussionstrådar om de nya korten och hur dessa är tänkta att fungera ihop med resten av spelet. Spelkonstruktören, Donald X Vaccarino har dessutom själv skrivit en del om förändringsarbetet. I skrivande stund har jag inte sett någon butik som lagt upp något datum som boxarna finns tillgängliga, men enligt Rio Grande Games är det på väg att släppas snarast.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x