Nytt svenskt bolag satsar på gratis mobilspelande

Nystartade mobilspelsacceleratorn eMocial Gaming Ventures AB investerar i mobilspelstartups med fokus på Free-to-Play modellen.

Spelandet på mobila plattformar & affärsmodellen Free-to-Play har revolutionerat spelbranschen och gjort så att mindre men vassa mobilspelutvecklare kan nå ut till en miljonpublik via globala app stores.

Nystartade eMocial Gaming Ventures AB från Stockholm är skräddarsytt för att ta tillvara på dessa möjligheter med målet att investera i de mest talangfulla mindre mobilspelutvecklarna i Skandinavien med det tydliga syftet att bygga de nästa stora Skandinaviska gamingsuccéerna.

Detta genom att dels tillföra kapital tillsammans med ett etablerat distributionsnätverk men främst genom att tillföra bolagen branschledande kompetens inom strategi, affärsutveckling och marknadsföring samt expertis inom Free-to-play modellen där fokus ligger på monetiseringen av spelarna.

eMocial Gaming har redan två mobilspelbolag i Sverige i sin portfölj och siktar på att kunna investera i ytterligare ett halvt dussin duktiga spelentreprenörer till de närmsta åren.

Alex Aguilera grundare av eMocial Gaming som närmast kommer från en tjänst som marknadsdirektör på Electronic Arts (EA):s globala Free-to-play sektion säger följande kring satsningen:

– Det finns många duktiga mobilspelutvecklare som idag är på gränsen till att kunna ta det stora steget till att bli ledande inom sina spelgenren, men som behöver en liten push för att kunna förverkliga sin fulla potential. Det är där eMocial Gaming kommer in i bilden som en affärspartner som ger spelentreprenörerna allt det stöd som de behöver för att kunna fokusera på spelutveckling och tillsammans ta steget till att på riktigt utmana om topp placeringarna på app stores runt om i världen. Globala gamingsuccéer från Skandinavien finns det gott om idag, och fler kommer det garanterat att komma –

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x