Drakar och Demoner blir Dragonbane på engelska

–Drakar och Demoner är en del av vårt kulturarv och en stor del av grunden till det svenska spelundret internationellt. Bordsrollspel har gjort comeback det senaste årtiondet, både i Sverige och utomlands, och det är oerhört kul att vi har kunnat knyta sådana fantastiska talanger till projektet.

Tomas Härenstam, designer för nya Drakar och Demoner.

Det är nu 40 år sedan första Drakar och Demoner släpptes av Äventyrsspel 1982, så det är passande att jubilaren får en värdig nyutgåva.

Nya Drakar och Demoner blir den första stora svenska satsningen från Fria Ligan på flera år, men spelet planeras också släppas för första gången på engelska under namnet “Dragonbane” och där introducera en internationell publik för denna svenska rollspelslegend.

There has been talk about the “Swedish invasion” in the RPG world in the last few years, with award-winning titles like Vaesen – Nordic Horror Roleplaying, Tales From the Loop, Forbidden Lands, Mutant: Year Zero, Symbaroum, and MÖRK BORG. Drakar och Demoner is the roleplaying game that started it all. And now, for the first time, the game will also be available to an international audience, under the English title Dragonbane.

Designer för nya upplagan är ingen annan än Fria Ligans VD själv, Tomas Härenstam och med honom tillkommer författaren Niklas Natt och Dag, som vunnit priser för sin bokserie Bellman Noir samt illustrationer från Johan Egerkrans, tidigare känd från Nordiska Väsen.

Det blir en Kickstarter både för den svenska och engelska utgåvan den 30 augusti. De som föranmäler sig utlovas ett konsttryck av Johan Egerkrans.

Den nya utgåvan av Drakar och Demoner kommer precis som föregångaren från Riot Minds, förutom det traditionella bordsrollspelet, även satsa på spel och streaming online direkt från start.

Grundspelet kommer i en box tillsammans med rollspelsböcker, tärningar och kartor. Spelet utformas för att enkelt kunna spelas även för nybörjare som vill ge sig in i äventyret och lägger vikt på att vara inkluderande.

Reglerna utges bygga på samma grund som tidigare, så det bäddar för basic roleplaying.

I dag lanserades dessutom portalsidan drakarochdemoner.se för den nya upplagan.

Publik premiärspelning blir, som tidigare utannonserat, under årets Medeltidsveckan i Visby.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x