Drakar och Demoner goes Medeltidsveckan

Nu blir det tydligare vad årets fantasytema innebär för Medeltidsveckan. Fria Ligan offentliggjorde precis att den kommande upplagan av Drakar och Demoner intar Medeltidsveckan!

Fria Ligans nya version av det klassiska svenska rollspelet Drakar och Demoner är inte planerat att släppas förrän under våren nästa år, men redan i år kan vi alltså få en försmak av vad komma skall under sommarens Medeltidsvecka på Gotland. Vi får redan nu se de tre första bilderna från illustratören Johan Egerkrans verk för nya Drakar och Demoner. Johan är ju sedan tidigare framför allt känd från Nordiska Väsen och känns därför som en klockren person att illustrera nya upplagan av Sveriges fantasyklassiker.

Det blir också tydligare vad festivalgeneralen Susanne de Paulis hintade om redan förra året när de avslöjade att årets tema blev Fantasy för Spelkult under vår livesändning.

Drakar och Demoners intåg på Medeltidsveckan utlovar ett “mäktigt program” som inkluderar scenintervjuer med Johan Egerkrans, möjligheten att spela ett specialskrivet äventyr, dramatiserat rollspel på scen med professionella skådespelare och en “magisk marknad”.

“Vi är jättestolta över att Fria Ligan kommer till Medeltidsveckan i sommar, ett riktigt drömsamarbete. Att ha dem som sponsor, med på marknaden och med så många spännande programpunkter, så får vi en extra tyngd åt festivalens tema för 2022 som ju är Fantasy”

säger festivalgeneral Susanne de Paulis.

Vad tror ni om kombinationen Drakar och Demoner och Medeltidsveckan? Blir det en hit? Kommer det locka er till att delta? Eller tillhör ni puristerna som tycker att fantasy inte hör hemma på medeltidsveckan?

Prenumerera
Meddelande om
guest

2 Kommentarer
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Mackan

Om jag inte minns helt fel så finns de där bilderna redan med i utgåvan av drakar och demoner från 2017. Kollade lite snabbt i boken och de finns på sida 4, 8 och 10. Men de kanske kommer att vara med i den nya utgåvan också?

2
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x