Drakar och Demoner i Visby Domkyrka.

Medeltidsveckan på Gotland har precis sparkat igång med ett fullspäckat program. Årets tema är Fantasy, vilket märkligt nog knappt märks på deltagarnas utstyrslar, men programpunkterna är desto mer tillåtande. Fria Ligan har tagit tillfället i akt för att marknadsföra sig i allmänhet med sin nya utgåva av Drakar och Demoner i synnerhet.

Under veckan har alla pass för att provspela förhandsutgåvan av det legendariska rollspelet från 80-talet blivit fullbokade. Men redan ikväll gavs ett smakprov från Visby Domkyrka. Det var inte mindre än Sveriges mest världsberömda rollspelspodd Sweden Rollssom spelade ett enkelt scenario inför flera hundra sittande.

Det bjöds på halvankor, kentaurer och magiker i nostalgisk DoD-anda och vi fick bekräftelse på att att både ”Finna dolda ting” och färdighetsslag mot T20 är kvar.


I övrigt var det spännande att så många visade intresse för bordsrollspel om Demoner i kyrkans heligaste rum, men ett är tyvärr säkert. 1200-talets arkitektur är inte bättre än dagens, varken ur ett visuellt eller akustiskt perspektiv. Det ekade tyvärr för mycket i rummet för att man skulle lyckas ta till sig arrangemanget i sin helhet, trots en väldrillad speltrupp som gav järnet från början.
Förhoppningsvis märks dock inte detta i Sweden Rolls podd när den går ut senare.

Drakar och Demoner kommer lanseras som Kickstarter på både svenska och engelska inom kort. Så håll korpgluggarna öppna däråt om du är nyfiken.


Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x