E-sportprofil på gymnasienivå

Måndagen 9 Mars 2015 meddelar Sävsjö kommun att Aleholmskolan till hösten kommer att erbjuda en kurs för e-sportare med professionell E-sportträning.

Utbildningen som är kompatibel med skolans alla sju linjer, ger grundläggande behörighet samt fördjupning och träning i E-sport på skoltid.

Sävsjö har hög standard som är viktig för e-sportare, så väl som elever. Bra, stabilt bredband, goda möjligheter till fysiks och mental träning, bra utrustning samt samarbete med några av Sveriges bästa tränare. God studiemiljö, nära samarbete mellan elever och lärare, med möjlighet till individuellt stöd. Kursen erbjuder teknik, taktik, mental träning med stort fokus på hälsa och kost.

Aleholmskolan har sedan tidigare varit ett riksidrottsgymnasium och har god kunskap inom specialidrott. Jonas Fyrpihl, professionell pistolskytt arbetar på skolan, och handledde dessutom CS:GO-laget Fnatic under ett bootcamp i kommunen inför Dreamhack summer 2014.

Kommunen visar positiva resultat inom flera områden i SKL’s rapport Öppna Jämförelser Gymnasieskolan 2014. Kommunen ligger på andra plats vad det gäller gymnasieelever som uppnått grundläggande behörighet till högskola inom 3 år.

 

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x