Electronic Arts prestationer på E3

Som vanligt i början av juni så exploderar spelvärlden med demos och förhandstittar på den ena fläskigare speltiteln eller tekniken efter den andra. Vi vanliga dödliga hinner knappt fatta vad som händer, men de insatta inser att motorn kring detta uppmärksamhetskrig är inget mindre än världens, inte största, men mest tongivande spelmässa  – Electronic Entertainment Expo – E3

I går kväll inleddes kolossernas presskonferenser med EA Play:s repertoar. Många hade nog väntat sig en del nyheter kring nya Star Wars: Battlefront 2 och Need For Speed: Payback! men i övrigt var nog förväntningarna ganska ljumma, då EA Play brukar lägga ganska mycket energi på sina sporttitlar.

Även om detta skedde, där FIFA18 broderades ut med Ronaldo-avlästa trix och fortsatt fläskig story med Alex Hunder som en del lärde känna i fjol. Madden och NBA fick även de ganska mycket utrymme, men hamnade friskt i skuggan under den svenska speltillverkarflaggan. För inte nog med att det är svenskar som tycks bestämma agendan på EA nuförtiden, de syns även på scenen och får lyfta fram det de själva är stolta över.

I mina ögon var den största skrällen just detta, att Josef Fares, filmmakaren som sadlade om till speltillverkare med det kritikerrosade A tale of two sons, fick stå och glädjestråla sin nya stolthet A way out. Ett utbrytarlir med brorsan Fares Fares i ena huvudrollen, där det unika är att man inte kan spela det själv, utan är beroende av multiplayer fördelaktigast split-screen. Jag älskar det, inte bara för att Josef har träffat mitt hjärta förr, utan för att branschen är i desperat behov av nytänk.

I övrigt var det en del mummel om nya kartor till Battlefield1, In the Name of the Tsar som kommer i september
snyggt och välkommet i all ära, men knappast något jag anser att man ska ta detta tillfälle i akt och skryta över, DLC är så 80.

Och det var precis vad man själva tycks konstaterat, för i framställningen av StarWars Battlefront 2 så var det mycket skryt, inte bara över hur omfattande innehåll detta skulle ha jämfört med föregångaren, utan även just det faktum att allt extra innehåll ska bli gratis. Communitys uttalade frustration över att alla inte kommer åt samma saker har fått verkan.

Vi fick se en hel del live gameplay från spelet, vilket helt klart såg smarrigt ut, med mycket känsla kvar från föregångaren, men mer element från övriga Battlefieldserien, av känslan att döma.

Annat nytt under solen, är Anthem Biowares nya satsning. Vilken sol är dock frågan, för i den korta trailer vi får se vet vi inte riktigt i vilken del av rymden vi befinner oss när vi kliver i fräsiga rymddräkter och ger oss ut i strid. Den som lever får se, men med tanke på Att Bioware levererat både Mass Effect och Dragon Age så lär många av oss hänga på.

På tal om hänga på… precis i skrivandets stund så tickar tiden ner till Microsofts presskonferens. Kanske vill du hellre se den med egna ögon än läsa någon annan sammandrag?

 

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x