E3 Ubisofts nyheter

Dataspelens årliga branschfrossa är i full gång och först ut av jättarna var Ubisoft. Generellt sätt inget nydanande, men ändå några spännande element blandat med en del blask. Man lyfter generellt en satsning på cross-play och ger sig till och med in på löften i samband med presentationen av sin senaste Rainbow Six – Extraction. Som vanligt utlovas Co-op, med någon slags zombie-aliens som antagonister.

Mest förvånad är jag över hur man lanserar spelfilmer och tv-serier med speltema, inte för att jag stör mig nämnvärt på att man vattnar ut E3:s grundsyfte, men på något sätt bör det vara ett tecken på att Covid påverkat branchens något. De ser dock välproducerade ut så det kan finnas anledning att återkomma till dem. Men på tal om film…

Spännande att Avatar äntligen presenteras, men frågan är om tidens tand har gjort att intresset för franchisen är tillräckligt för att lyfta titeln, hur påkostad den än är?

Mycket krut läggs på att få oss att läskas av Far Cry 6, lite befriande att man lägger bort fläskiga trailers och fokuserar på psykologiska dilemman med att vara megalomanisk onding. Även om jag anser att Far Cry förnyas på tok för lite mellan utgivningarna så gillar jag att de lägger lite tanke bakom pang-pangandet.

Och som ni kanske gissar nu så fortsätter det lite så här med repetition där man försöker mjölka så mycket dollars som möjligt ur semi-aktuella titlar. Uppdaterat innehåll till Just Dance (2022), Trackmania och For Honor ter sig ganska tamt. Men Rocksmith känns efterlängtat med sitt nya mobila “plus-koncept”.

När Brawlhalla x Teenage Mutant NinjaTurtles reveal dyker upp tappar jag fokus, liksom när The Crew 2 får sin Year 4 Reveal Trailer. Det känns knastertorrt på ett sätt bara Ubisoft kan få saker att framstå. Watch Dogs: Legion – Bloodline verkar dock ganska mustigt och känns värt att kolla in för sitt hantverk, där alla karaktärer är fullt utbroderade och möjliga att interagera med, om inte annat.

Hade jag inte varit en historiemupp så hade jag säkert inte ens imponerats av att Assassin’s Creed Valhalla utlovas ett mustigt tillägg där du bland annat får chansen att belägra Paris. Men jag blev så klart sugen.

Överlag var alltså inte Ubisofts presentation så där jättefestlig, men det var kanske inte heller jätteväntat. I morgon däremot har vi lite mer spännande konferenser som du ser här.

Söndag, 13 Juni

17:45Broadcast Pre-Show
18:3024 Entertainment’s NARAKA: BLADEPOINT
19:00Xbox & Bethesda Games Showcase
21:15SQUARE ENIX PRESENTS
23:00Warner Bros. Games’ Back 4 Blood
23:30PC Gaming Show
01:00Future Games Show


Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x