E3 bjuder in till Bethesdaland

Marknadsföringsfesten fortsätter och tredje koloss ut är ingen mindre än Bethesda. Till skillnad från Microsoft och i viss mån även EA så vet de dock hur en slipsten ska dras, även om alla verktygen som slipas i viss mån redan sett dagens ljus.

Att Bethesda är kungar av storytelling är inget att tvivla på. För oavsett om innehållet är intressant eller inte så bjuds vi på storytelling från början till slut. En familjär känsla inleds där vi möter utvecklarna bakom många av titlarna genom deras barns berättelser. Det är gulligt och går rakt i hjärtat. Vi kan inte låta bli att gilla Bethesda.

Från barnens perspektiv är det inte långt till Bethesdaland, koncepttänket där alla deras titlar presenteras likt attraktioner på ett nöjesfält. För alla vet att även om du varit på Gröna Lund förr, så är det alltid roligt att återbesöka dina gamla favoritattraktioner. Så är det nu också, för det enda stora man levererar är i prinicip att man börjat gå över mot VR genom att översätta två av sina storsäljare till Doom VR och Fallout VR.

Fast frågan är om det är “det enda”, för om man får tro säljsnacket så är det första gången man levererar ett massivt innehåll i VR-förpackning.

Tillsammans med ett nytt koncept som man kallar Creation Club för både Skyrim och Fallout 4 där man ska erbjuda massor av spelargenererat innehåll till XBox One, PS4 och Steam, menar man att man därmed erbjuder världens första:

Full lenght Open World Game with limitless content in full VR

Det låter ju snajdigt värre, i alla fall om du inte spelat dig trött på Fallout.

Har du det så påminns du om lite fler av dina gamla favoritattraktioner. Elder Scroll – Legends Heroes of Skyrim spinner vidare på en värld så många älskar genom att erbjuda ett strategiskt kortspel. Medan du springer runt där borta ibland karusellerna kanske du hoppar på möjligheten att använda Switch:s innovativa kontroller till The Elder Scrolls V: Skyrim

Detta innan du störs av den stora attraktionen, åtminstone av trailerns estetik att döma, för The Evil Within 2 bjuder bannemig på den vackraste trailern hittills på E3. Även om spelkoncepet med en vilsen skäggsnubbe som jagar sina inre och yttre demoner inte direkt är min kopp te, p.g.a gjort det förr.

Sedan får du passa dig en stund, för när lönnmördarna far runt i Dishonored: Death of the Outsider så finns risken att man tappar fokus. Jag känner mig dock immun.
Mot allt.

Jag blir dock inte förvånad över att e-sportare redan gått in på QUAKE.COM för att börja öva i betan som erbjuds för att  skaka liv i Quake Champions som ett e-sportspel att räkna med. Detta specifikt genom att erbjuda en miljon dollar i prispengar när man håller i Quakecon i höst.

Sedan visar det sig att jag trots allt inte är immun. För när följande trailer startar i sin Anne från Grönkulla-stil och övergår i något helt annat så hinner mina tankar vandra i många riktningar. Tankar som nu en halv dag senare knappast hunnit samlas, då jag har svårt att förlikas med att jag ska älska Wolfenstein II: The New Colossus fast jag gäspat till föregångarna.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x