Eric M. Lang släpper en bomb under Gencon: Rising Sun

Eric M. Lang har de senaste åren lyckats designa några av de kanske mest omtyckta och omtalade spelen via flera olika brädspelsutgivare. Med spel som Chaos in the old World, Dice Masters, Arcadia Quest och Blood Rage under bältet så går Eric från klarhet till klarhet. Under det pågående GENCON har han nu annonserat sitt kommande spel under Dice Towers live show.

Rising Sun.

CMON - Rising Sun & Eric Lang

Twitter berättare Eric Lang att spelet är en spirituell uppföljare till Blood Rage ”samma designer, samma illustratör, samma studio, samma skulptörer.” Vilket bara kan betyda en sak: ett otroligt snyggt spel med intressanta designval och figurer att dö för. Cool Mini Or Not har redan publicerat några bilder via deras sociala medier som försäkrar om det sistnämnda.

Det som kommer skilja Rising Sun från Blood Rage är dock vilket spel som inspirerat mekanikerna och designen. Medans Blood Rage var tänkt som en modern variant av Risk, med strider, interaktion och kontroll. Så kommer istället Rising Sun vara baserat på den gamla godingen: Diplomacy. Med diplomati, krigföring, allianser och säkerligen en hel del krossade drömmar.

CMON - Rising Sun Figurer 2 CMON - Rising Sun Figurer

Jag och säkerligen många där ute ser fram emot spelet och dess Kickstarter som kommer att dyka upp någon gång under 2017. Att äntligen få ett nytt spel i denna Japanska mytologiska värld av en designer man kan lita på känns så otroligt kul! Vad tror ni om att spelet kommer fokusera mer på kommunikation mellan spelare istället för konstant stridande och fejder, hit eller miss?

I vilket fall så kommer jag som viking fortsätta att kämpa för ära i Blood Rage tills jag kan byta ut mina yxbärande vänner till Katanas och kanske en Kami eller två. Till sist vill jag överlämna ordet till Eric själv!

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x