Alexanders Fem Favoriter GenCon 2016

Nu har det kommit och gått, eventet som jag endast kan drömma om att lyckas gå på med en ytterst limiterad ekonomi, GenCon 2016! Trots detta så har självklart följt eventet i sociala medier och ojat och tjoat över de som sagts och visats upp i allt för lågupplösta bilder. Jag tänkte att jag skulle ta och dela med mig av de fem nyheter som har berört mig, och jag hoppas att ni likt mig är lika uppspelta över åtminstone en av de saker jag nämner här!

NUMMER 6!?

Legend of the Five Rings (Fantasy Flight Games)

Detta är en så otroligt stor ickenyhet att jag nästan skäms över att det var en av de saker som fått mig som mest uppspelt. Legend of the Five Rings är ett samlarkortspel som förra året blev upptaget av Fantasy Flight Games och lovades komma ut någon gång under 2017 som ett av deras Living Card Games. Då mycket nytt annonserades från just FFG i koppling till Gencon, hade jag hoppats på att få någon hint om spelet. Kanske bara något litet, kanske ett kort, lite nya illustrationer, kanske en låda? Men inget dök upp förutom följande banner. Det var dock tillräckligt för att bringa fram ett leende på mitt ansikte, ”det är påväg”! Då detta inte är en faktisk nyhet så fick det bli en låtas 6e plats.

 

NUMMER 5

Arkham Horror: The Card Game (Fantasy Flight Games)

Så detta är alltså ett nytt samarbets-LCG från Fantasy Flight Games. Detta spel var faktiskt inte ens lite lockande eller intressant när jag först hörde om det, jag har tillräckligt mycket spel att samla kort och komponenter till redan. Men. MEN. Efter att ha sett en demo på spelet så rycktes hela kroppen med i upplevelsen. Chtulhu settingen är underbar, storyn som utspelas är spännande och spelet i sig verkar otroligt bra. Ack min plånbok!

arkham horror card game boxarkham horror card game board

 

 

 

NUMMER 4

Harry Potter: Hogwarts Battle

Jag och sambon älskar deckbuilders. Jag respekterar Harry Potter. Hon älskar Harry Potter. Så vi får väl snart en till låda i hyllan.

Harry Potter Hogwarts Battle Låda och bräde

 

NUMMER 3

SeaFall (Plaidhat Games)

Även om detta spel länge har varit på min radar så är det kul att äntligen få lite mer konkret information från företaget och designern Rob Daviau. Jag har alltid varit ett otroligt stort fan av den era som SeaFall utspelar sig i, och det är nog första gången som jag fått ett ordentligt sug efter ett spel som utspelar sig just där. Slänger man även på hela ”Legacy” konceptet känns det som att spelet bara kan bli en succé!

SeaFall LådaSeaFall Bräde

 

NUMMER 2

Merchant & Marauders: Broadsides (Z-Man Games)

Nämnde jag något om en viss era tidigare? Jag har på senare år insett att det som lockar mig till stora episka strider i rymden mellan slagskepp inte är just scifi, utan det faktum att det påminner om skepp ute på havet som kämpar om sin plats på ytan. En besättning som måste samarbeta, kurser som måste tas och vapen som måste konfigureras… er… laddas om!

Verkar bli ett intensivt litet spel för två där man skall slå ut den andres skepp först. Ser lite ut som det kommer bli en modern variant av sänka skepp.

merchant & marauders broadsides merchant & marauders bräde

NUMMER 1

Rising Sun (Cool Mini Or Not)

Hade jag fått välja mellan temat vikingar och Valhalla eller samurajer och gudar så hade jag så gott som alltid valt det sistnämnda. Då är det klart att när man äntligen införskaffat Blood Rage, så annonseras spelet Rising Sun. Spelet är en spirituell uppföljare till just Blood Rage fast med annat tema, andra mekaniker och en helt ny känsla om man skall tro designern Eric M. Lang. Dock kommer Kickstarterkampanjen för spelet att dra igång först nästa år, så jag kommer nog att få kämpa med mina vikingar runt Yggdrasil ett tag till.

Rising Sun BoxCMON - Rising Sun Figurer 2

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x