Creeperbowling
Tio stycken målade mjölkpaket senare, nu är det bara att börja bowla! Vi använde en minifotboll (ungefär stor som en grapefrukt). En större, mjuk boll fungerar säkert också.

Familjepyssel: Bygg ett creeperbowling!

Sjuåringen ville ha Minecrafttema på barnkalaset.
Ett bowlingspel var ganska lätt att fixa och blev uppskattat. Så här gjorde vi.

Klippa mjölkpaket
Samla ihop 10 mjölkpaket och klipp upp flikar längst upp. Om det är paket med skruvkork, klipp bort fliken där korken har suttit.
Vika flikar
Vik in flikarna så att den övre delen av mjölkpaketet blir platt.
Tejpa
Tejpa ihop överdelen med frystejp eller annan tejp som det går att måla på. Tejpa längs med skarven för bästa resultat.
Måla
Måla mjölkpaketen med en grön färg. Vi använde väggfärg. I de flesta färgaffärer kan man få små provburkar billigt. Det kan behövas två strykningar för att det ska bli bra. Lämna en kortsida omålad så att paketet kan stå och torka utan att fastna i underlaget, och måla det när resten torkat.
Creeperansikte
Rita en mall för ansiktet. Det görs enklast på ett rutat papper.
Utklippt mall
Klipp ut mallen. Efter några användningar kan den bli för blöt och svår att använda, så gör två eller tre stycken. Vi lämnade lite papper mellan ögonen och munnen, eftersom de diagonala linjerna där kan få färg att spilla igenom och hamna där den inte ska vara.
Måla ansikte
Lägg mallen mot det målade mjölkpaketets övre del. Ta lite svart färg på en svamp (till exempel en vanlig disksvamp) och “dutta” dit färgen.
Mörkgrön färg
Blanda lite svart färg med den gröna grundfärgen. Klipp ut en bit svamp i en (ungefärlig) kvadratisk form, och doppa i färgblandningen.
Måla fyrkanter
“Dutta” den mörkgröna färgen lite här och där på figuren. I Minecraft har creepers förstås många fler färgnyanser än så, och ju mer noga du vill vara, desto fler fyrkanter i olika färger kan du förstås göra. Vi tyckte att likheten blev tillräcklig för det här syftet.
Creeperbowling
Tio stycken målade mjölkpaket senare, nu är det bara att börja bowla! Vi använde en minifotboll (ungefär stor som en grapefrukt). En större, mjuk boll fungerar säkert också.
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x