Patchwork: Skärmdump

Bygg lapptäcke i mobilen med digitala Patchwork

Stil
80
Innehåll
80
Känsla
70
Variation
65
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Snyggt
Klurigt
Beroendeframkallande
Negativt
Repetitivt
Enkelt
Tidstjuv
73
Klipp och klistra

Rutinerade speldesignern Uwe Rosenbergs kluriga tvåpersonersspel Patchwork kom 2014 och vann flera utmärkelser. Nu finns en digital version.

Speldesign: Uwe Rosenberg
Utvecklare: Digidized
Finns på: iOS Appstore, Google Play och Windows Store

Patchwork är ett slags Tetris för två, fast på var sitt spelbräde. Det gäller att taktiskt köpa och placera ut slumpade ”tygbitar” på ditt bräde. Varje tygbit kostar både tid och pengar (eller knappar, som är spelets valuta), och du vill varken springa för fort fram eller göra av med för många knappar.

Musiken är en sorts mysigt pling-plong som passar bra ihop med temat, och ljudeffekterna känns också mjuka och tematiskt rätt. Det finns tre nivåer av AI att spela mot, och de är välprogrammerade. Spelet går också att köra mot en motspelare på samma telefon (eller platta), eller så spelar du över nätet. En tutorial gör det lätt att komma igång, och reglerna är inte ett dugg komplicerade.

För 30 kr är det här spelet absolut prisvärt. En runda går snabbt, så det funkar bra som lättsamt tidsfördriv. Trots den enkla mekanismen finns det många strategiska val att göra, och därför håller det för att spela gång på gång.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x