Förhandstitt på Unforeseen Incidents

I den lilla staden Yelltown har en mystisk sjukdom brutit ut. En feber som är både väldigt smittsam och dödlig. Men är det verkligen en vanlig sjuka, eller ligger det något annat bakom? Det är vad jag har spenderat delar av min covid-isolering att ta reda på.

Det kändes passande, ett spel om en mystisk och farlig sjukdom när jag själv satt hemma med en. Även om mina egna symptom var milda, lite hosta, lite snuvig, tappat luktsinne. Det känns milt och trevligt jämfört med Yelltownfever, där folk blöder från ögon, näsa och mun och sedan dör.

Unforseen Incidents är ett klassiskt peka-klicka och jag har i skrivande stund tagit mig igenom första kapitlet. Det är utgivet av den tyska studion Backwood och är deras första stora projekt. Det släpptes 2018 till PC och den 27 januari 2022 kommer det till Switch vilket är plattformen jag spelat på. Överlag har jag haft en trevlig upplevelse. Det är lagom med klur, ibland måste jag fundera en stund och gå runt och leta nya saker, men jag fastnar aldrig. Det tog dock lite tid innan jag förstod hur jag skulle kombinera objekt i mitt inventory. Att använda objekt överlag kan vara lite besvärligt, något jag tror kan ha med at jag spelar på switch att göra.

Huvudpersonen Harper är en småkorkad kille som är bra på att fixa saker. Han lever i en småstad någonstans i en svårbestämd tid. Jag tycker mig minnas att året 2017 nämndes men de få datorer som finns har tjockskärmar, ingen har en smartphone och folk tittar på VHS. Dock passar den äldre tekniken spelet. Att lösa mysteriet hade inte varit samma sak om journalisten som gräver efter en bra historia hade kunnat köra en enkel googling eller skickat sms till sin källa.


Spelet har en del humor, för det mesta får det mig att le, men ibland faller det tyvärr ner i trötta stereotyper. Jag är väldigt förtjust i grafiken. Det känns som jag är i en serietidning och framför allt gillar jag ljuset som känns varmt och vilsamt.

Att ta del av media som rör ett utbrott av en sjukdom under en verklig pandemi blir ofta lite märkligt. Det är ju väldigt sällan saker känns realistiska när det är så nära verkligheten. Det blir så klart en extra nivå av märkligt när berättelsen i frågan handlar om vad som verkar vara en konspiration. I fiktiva verk är det såklart spännande, men problemet är väl att det finns människor som tror att det sker på riktigt. Vilket lämnar historier av det här slaget en lite märklig eftersmak. Fast den är lätt att skölja bort, trots allt är det här fiktion, som dessutom skrevs innan pandemin började. Jag ser fram emot att fortsätta spela och ni kan förvänta er en mer utförlig recension i framtiden.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x