Hemtrevlig men lite bedagad Carcassone i digitalt format

Vi har fått in den digitala versionen ett spel som blivit nästan lika folkkärt världen över som Den Försvunna Diamanten är i Sverige. …Nåja, kanske inte riktigt, men nästan. Jag pratar om Caracassone. Det är ett brädspel utan spelbräde. Med hjälp av brickor ritar du din egen medeltidskarta på den franska landsbygden.

Du bygger vägar, städer, kloster och odlingsmarker och försöker se till att erövra så mycket det bara går framför ögonen på dina motspelare.
Spelet är utvecklat av läraren och brädspelsälskaren Klaus-Jürgen Wrede som förälskade sig i området kring Cararcassone i Frankrike under en semesterresa. Han bestämde sig sedan för att göra ett brädspel av landskapet och vips så var en av tidernas största succéer född.

Detta är det digitala versionen där du inte längre behöver några riktiga motspelare. Här slipper du tjata hål i huvudet på familjen för att de ska ställa upp som deltagare. Här kan du antingen bli piskad av AI eller värdigt besegrad av andra spelare online.

Spelet skapar en hemtrevlig stämning med sin träbordsskiva och sina verklighetstrogna brickor.

Vi går igenom tutorialen här i en Youtubevideo. Spelet går snabbt att lära sig och har en lång hållbarhet vad gäller spelbarhet. Det finns en del hjälpfunktioner här i den digitala versionen, som inte finns i verkligheten. De hjälper dig se de strategiska insatserna du behöver göra och förbättrar ditt spel snabbt tycker jag.

Upp till sex spelare kan spela samtidigt och du kan till exempel välja att spela med 5 AI-personer med olika svårighetsgrader vilket är roligt och ger variation.
Omgångarna går också att spara så du kan fortsätta spelomgången vid ett senare tillfälle.

Det enda jag har att anmärka på är att grafiken kan kännas lite bedagad. Det hade kanske också varit kul med lite extra interaktivitet och animationer a’la Hearthstone. Men, detta är ju ändå en brädspelssimulator och den gör precis det den ska och ger mig min Carcassonefix när ingen annan vill spela.

Carcasonne Digital Edition på Steam
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Kan spelas i single-player
Spela med random personer
Spela med AI
Negativt
Grafiken kan kännas lite old-school
74
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x