Clockbottom


Evenemangsdetaljer


Clockbottom banner-1_fix_m_man

Tänk dig att Kristina från Duvemåla möter steampunkade soldater, sotiga gruvarbetare och mentalt rubbade gasfångare. Om du får en bild av detta i ditt huvud så har du börjat förstå lajvet Clockbottom.

Bruk i baljan bjuder in till ett lajv i en nära historisk spegling av 1860-talets Amerika. Lajvet kommer utspelas i slutet av det krig som söndrade den amerikanska kontinenten i nord och syd, i mötet mellan immigranter, amerikaner och ursprungsbefolkning.

Djupt inne i skogen på Konfederationens territorier ligger gruvsamhället Clockbottom, en plats dit arbetare med ursprung från Skandinavien och Irland skeppats av storföretaget Clock. Här arbetar man i gruvor och på giftiga gasfält under översikt av nitiska förmän. Byn är en civilisationens sista utpost i en annars stor vildmark men omvärlden gör sig påmind genom handelskompaniets representanter i sina fina hattar samt närvaron av ett forskarlag och Konfederationens soldater.

När en trupp från Unionen anländer för att ta över den sydstatskontrollerade gruvbyn så utbryter socialt kaos. Invånarna, forskare och soldater måste finna sin nya plats i den nya ordningen. Klass, skarpsinne och kontakter blir viktigare än någonsin. Sedan kan byns gamla intriger börja rotas i av Unionens utsända. Vad var det för forskning som Dr Wynn utförde? Varför har byn en konflikt med ursprungsbefolkningen? Vem var egentligen predikanten Smith?

Clockbottom är en mörk berättelse om människans natur. En djupdykning i drömmar, religion, sociala konstruktioner, utanförskap och hemligheter, allt ihopvävt med inspiration tagen från Poe, Lovelock, Swift, Dickens och Jules Verne, i steampunkens sanna anda. Detta är ett lajv där du bör vara redo för både mentala och fysiska utmaningar, då det kommer finnas hårda konflikter och flera roller kommer utföra smutsigt, fysiskt arbete. Ni kan dessutom exponeras för rekvisita och scener där blod, stank och ljud används för att leverera en upplevelse. Å andra sidan så kommer arrangemanget arbeta med nyanser mellan avslappning och spänning så möjligheter för mjukare spel och nöjen kommer finnas öppet. Vi vill skapa en känsla av inlevelse, att gå i någon annans stövlar, samtidigt som det är öppet för fantasi och kreativitet, inte minst i att skapa galna steampunkiga prylar.

Lajvet kommer spelas på engelska som huvudspråk. De som vill spela på andra språk har möjlighet till detta, då Amerika vid denna tid är en smältdegel av språk och kulturer.

Principen för rollskrivning och rolltillsättning för lajvet är att det görs av oss arrangörer, då vi arbetar för att alla roller skall finnas i ett sammanhang där de kan påverka historien och lajvet. Givetvis är vi också öppna för, och uppmuntrar, idéer, förslag och önskningar från spelare.

Lajvets fiktion är byggt sådan att ingen skall diskvalificeras från en roll beroende på sådana faktorer som kön eller hudfärg, däremot har vi en minimiålder på 15 år för deltagande.

Slaveri finns i vår version av historien, men det gör inte den klassiska rasismen.

Arrangemanget kommer kunna erbjuda mat och boende till alla deltagare, inkluderat i anmälningsavgiften.

Lajvets hemsida: clockbottom.com

  1. På grund av problem med markägare så har vi flyttat lajvet, från Ludvika till Berghem (Skillingaryd). Som en positiv bieffekt kommer vi kunna erbjuda en större by som är närmare för de flesta. Ny gruva är bokad, i Taberg inte långt från Berghem.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *