Karl skapade F28 – ett figurspel utan egna figurer

Spelkult intervjuar Karl Bergström, hjärnan bakom det svenska spelsystemet F28. Ett generellt regelsystem för 28 millimeters miniatyrer.

Anledningen till varför F28 blev av var för att spelskaparna tyckte att “de figurspel för 28 mm som fanns ute inte riktigt höll måttet. De tar för lång tid att spela. Det är lite för mycket regler och reglerna fokuserar på fel saker helt enkelt”.

Arbetet med F28 tog sex år innan första upplagan trycktes 2018 och är nu inne på sin tredje tryckning. Men Karl försäkrar att det är “fortfarande väldigt indie”.

“Det vi har att erbjuda är ett fokus på bra design. Ett fokus på att reglerna är så bra som möjligt. Vi ger ju inte ut några figurer eller tvingar folk hur de ska spela eller något sånt där. Vi tror att det folk framför allt är intresserade av är vältestade bra regler, så vi uppdaterar och kommer med errata så fort som möjligt. Det är det som är vår selling point egentligen.”

“Vi trodde att vi skulle få mycket fans som har spelat mycket figurspel precis som oss, men som är trötta på dålig design. Så var det inte. Istället fick vi massor av folk som kanske har velat att testa figurspel, eller är intresserade av figurspel, som kastade sig över möjligheten att få göra något som var lite enklare än att sätta sig in i det som ändå är ganska stora corpus som tillhör de mer etablerade figurspelen.”

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x