Andra gången gillt för svenska Space Lane Traders

I dag lanseras den andra Kickstartern för Space Lane Traders. Det är ett svenskt brädspel om “handel och pirater i rymden”.

Spelet produceras av Stockholmsbaserade Arctic Lynx Games som nyligen bildades av Jesper Bennhult, Hans Christian Malmstrom och Magnus Gustafsson efter att ha utvecklat spelet sedan 2018.

Den första Kickstartern för spelet avbröts den 21 oktober förra året efter att de bara nått 7 579 euro av deras mål på 50 000 euro. Det andra Kickstarterförsöket gick live i dag, men där har nu målet sänkts till 15 000 euro. Ett mål som de nu ser ut att vara på god väg att nå.

Varje spelare gestaltar en av åtta valbara spelarkaraktärer och var sitt rymdfraktskepp med vilka de fraktar saker fram och tillbaks i universum med målet att bli rikast innan spelet slutar. Detta uppnås genom att köpa billigt och sälja dyrt till närliggande stjärnsystem eller genom att bli pirater och attackera sina konkurrenter. Både karaktär och skepp ges möjlighet att uppgraderas och utvecklas under spelets gång.

Spelet är för 1-4 spelare men två spel kan också kombineras ihop för att husera hela åtta spela. Du spelar solitärt, alla mot alla eller i lag. Det finns även scenarion med alternativa vinstkrav samt en minikampanj som sträcker sig över flera spelomgångar.

Space Lane Traders kan redan nu provspelas gratis på Tabletop Simulator. Ett fysiskt spel under Kickstartern kostar dig 55 euro plus moms och frakt, med planerad release redan i augusti i år.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x