Konvent, magic, kortspel
BibbCon, foto: Daniel Roos, Studio Motljus, www.motljus.nu

När Magi(c) blir på riktigt!

Det är svårt att inte känna med denna inbitna spelares entusiasm då han med en kirurgs precision spräcker en originalkortlek från -93.

Att Magic: The Gathering överlevt alla dessa år och dessutom verkar vara lika starkt som någonsin må vara ett mysterium för undertecknad. Men med tanke på vilken kraft spelet visar över dess spelare blir det dock intressant som fenomen.

Nu tycker jag att du ska sluta läsa den här texten och kolla på följande video istället.

Särskilt om du är (gammal) Magic-spelare!

Om du dessutom är en sån där otålig en, såsom undertecknad, så skulle du kunna spola fram ca 8 minuter in i filmen och kolla därifrån. Det rekommenderas dock inte.

[embedvideo id=”WRxCeO2KIS8″ website=”youtube”]

Men för alla ni andra som inte fattar nånting kommer här en förklaring.

[alert type=alert-white ]SPOILER ALERT![/alert]

När Magic gavs ut på marknaden på 90-talet så släpptes en utgåva obalanserade och mycket sällsynta kortlekar, s.k. “alphas“. Vissa av de kort dessa lekar innehöll har nått upp till (inom spelhobbyn) legendariska proportioner, delvis beroende på att de ansågs vara alldeles för bra för att ha med i spel. Detta ledde till att de togs ur produktionen eller förändrades, vilket i sin tur ledde till att originalkorten blev mycket eftertraktade. Det mest hypade sådant, ett kort som endast gjordes i runt tusen exemplar och som idag har ett värde på i grova slängar 200.000 kronor är kortet som visas i videon.

När en vuxen karl, som troligtvis spelat det här spelet regelbundet de senaste 20 åren hittar ett sådant kort, mitt i värsta videoinspelningen med följare live i chatten, så är det förståeligt om han darrar lite på manschetten. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera!

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x