Alchemy inför för första gången ett levande kortspel till Magic

Wizards of the Coasts stora nyhet till Magic: Arena i natt handlade om ett nytt digitalt spelformat de kallar Alchemy.

Magic: Arena har inte minst på grund av pandemin blivit det mest populära sättet att spela Magic: The Gathering, med flera miljarder spelpass redan förra året. Därför är det inte konstigt att Wizards of the Coast nu satsar allt mer på Magic: Arena och passar på att dra nytta av de fördelar som kommer med ett digitalt format.

Fysiska kortspel har alltid varit problematiska att balansera efter att korten tryckts. Magic har tidigare valt en väg där de skickat ut errator, restriktioner och banlistor, men aldrig tidigare faktiskt ändrat regeltexten på korten då det i sig hade inneburit stora komplikationer.

Detta är inte längre ett problem med den digitala versionen av Magic, så därför har de skapat Alchemy, som ett komplement till de traditionella spelformaten.

Alchemy blir Magics första levande kortformat, där korten kontinuerligt kommer att balanseras med nya regler. Ändrade kort kommer att presenteras med en en Magic: Arena “A”-symbol före kortets titel och längst ned, för att förtydliga att kortets regler skiljer sig från sin fysiska kopia.

Det leder till att vissa kort som tidigare varit bannlysta för att de varit för kraftfulla nu kommer tillbaka i en nerfad version, medan mindre kraftfulla men ändå populära kort kan få en liten boost.

Samtidigt införs nya exklusiva digitala kort. Detta var något de provade på redan tidigare, men nu blir de alltså en del av det nya formatet Alchemy.

Det handlar till en början om 63 nya digitalt exklusiva kort i detta första set, som skaffas som egna boosterpacks som vanligt, med Magic: Arena 22 som set-symbol.

De blir digitalt exklusiva för att testa på mekanik som inte är så praktisk att genomföra i fysiskt kortspel, som en egen draftlista av kort utanför spelet, möjlighet att skapa nya kort som inte bara är tokens och den tidigare introducerade mekaniken “perpetually”.

Det är dock synd att de bedömt att det skulle vara för problematiskt att hålla koll på vem som blev förstaspelare i fysisk Magic, då även det spelet säkerligen mått bra av det nya kortet “Forsaken Crossroads” för att balansera ut fördelen med att bli förstaspelare något ytterligare.

Alchemy släpps den 9 december till Magic: Arena.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x