Norskt brädspel tar er tillbaka till romarriket

Petter Schanke Olsen är tillbaks med ett nytt brädspel, Donning the Purple, och vi har fått ett par ord med honom inför hans Kickstarter.

Ni körde en Kickstarter för Kill the King för ett och ett halvt år sedan. Hur gick den?
Kickstarteren for Kill the King gikk veldig bra. Vi nådde målet vårt med 300%. Backerne av spillet fikk det fire måneder før estimert leveringstid og var veldig fornøyde. Nå er vi helt utsolgt!

Drog ni några lärdomar från det projektet som ni skulle vilja dela med er av?

Mange! Den største var kanskje at jeg var veldig fornøyd med at mitt første prosjekt på Kickstarter var såpass lite. Hvis du for eksempel gjør en liten budsjett feil er det mye bedre å bare ha 300 backere i stedet for 1500! Jeg har også skrevet mer om mine lärdomar fra det prosjektet.
Är det nya spelet något ni arbetat på parallellt med Kill the King eller tog ni upp bollen efter det förra spelet?
Jeg startet arbeidet med Donning the Purple i november 2016 Da var jeg stort sett ferdig med designet av Kill the King og ventet bare på at det skulle bli produsert av fabrikken. Jeg ble inspirert etter å ha hørt en podcast serie om “The history of Rome”. Jeg ville prøve å gjenskape følelsen som jeg tror at Keiseren hadde på den tiden. “Alle er misfornøyde uansett hva jeg gjør og det oppstår nye problemer over alt i Romerriket”.
Under arbeidet med Donning the Purple og Kill the King har jeg kun jobbet med ett spill om gangen. Nå som Donning the Purple er mer eller mindre ferdig så har jeg flere konsepter som jeg jobber med parallelt, så får vi se hva vi ender opp med som spill nummer 3.

Påminner spelen något alls om varandra? 

Spillene er uavhengige av hverandre. Den eneste linken mellom de er at i Kill the King så kan du sende brennende griser mot motstanderen din. Dette er inspirert av noe romerne kunne gjøre i deres kriger.

Vad är mest unikt med Donning the Purple och vad är ni mest nöjda med?
Donning the Purple er også et worker placement spill. Det som er litt unikt med det er at brikkene du plasserer ut for å vise hvilke actions du gjør er din stamina. Det vil si at når du ikke har mer stamina brikker igjen så dør du! Hvis du også er keiser så må du sørge for at du har en arving i familien som kan ta over keisertronen. Hvis ikke så blir en av de andre spillerne keiser.
Jeg er også veldig fornøyd med soloversjonen av spillet. Jeg har aldri laget en solomodus før men den fungerer virkelig godt og er skikkelig utfordrende. Akkurat slik et solospill skal være :)
Vi får passa på att önska Petter lycka till med hans nya Kickstarter! Fram för fler skandinaviska brädspel!
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x