Play Together och Morgondagens Gryning dubbelt prisade under Årets Sverokgala

Sverok arrangerade sin årliga Sverokgala under lördagen där de lyfte fram viktiga personer, event och föreningar under året som gått.

William Väisänen och hans förening Play Together som skapats för att motverka psykisk ohälsa bland spelare blev dubbelt belönade som både Årets hjälte och Årets förening.

Även Jennie Gahnström och hennes lajv Morgondagens Gryning fick båda priser som Årets eldsjäl och Årets Sverok-arrangemang.

Sist men inte minst blev Emma Ershag utnämnd till Årets spelare.

Stort grattis till alla vinnare och grattis också till Sverok som på dagen fyllde år. En pigg 33 åring som betyder mycket för spelkulturen.

Årets hjälte

William Väisänen
“William har grundat föreningen Play Together som aktivt arbetar mot stigmatiseringen kring psykisk ohälsa och skapat en plattform för personer att söka sig till i syfte att minska ensamheten. Han har varit med och anordnat ett Twitch-event där det samlades in 21 000kr till Suicide Zero. Han grundade föreningen efter att hans bästa vän begick självmord och bestämde sig därefter för att göra allt han kan för att undvika att någon någonsin kommer att må så dåligt att de tar sitt eget liv.”

Årets Sverok-arrangemang

Morgondagens Gryning
“Morgondagens gryning är ett av de största och mest välgenomtänkta arrangemanget i lajvsverige, som år efter år bidrar med lyckade lajv. Arrangemanget fokuserar på allas lika värde, är inkluderande och levererar grymma meta-spel. Det är ett fantastiskt lajv för alla åldrar och alla typer av lajvare. “

Årets förening

Play Together
“Play Together grundades av William Väisänen under sommaren 2020 och har i syfte att bidra till en mer öppen dialog kring mental ohälsa genom att ta konversationen till de plattformar många utsatta använder som tillflyktsort, specifikt onlinespel. De gör ett viktigt arbete att bryta stigmat om psykiskt ohälsa och har idag växt och blivit en discord med fler än 1200 personer och en plattform för att hitta vänner och spelkamrater på. Play Together anordnade i år också en välgörenhetsinsamling som samlade in över 20 000kr till Suicide Zero.”

Årets eldsjäl

Jennie Gahnström
“Jennie är en eldsjäl när det kommer till att skapa intressanta och engagerande intriger för deltagarna på lajvet Morgondagens Gryning. Hon bemöter alla som individer och har alltid det lilla extra att tillföra till deltagarnas karaktärer. Jennie är en eldsjäl och förtjänar att uppmärksammas för jobbet hon lägger ner sin själ på för andras upplevelse på lajv. Hon är den utsträckta arm som behövs för att arrangemang ska gå runt. Hon är inkluderande och varm, en sann skatt för hobbyn.”

Årets spelare

Emma Ershag
“Emma är en person som har ett driv och har varit viktig och inte bara i föreningen Skellefteå Lajvimperiums utveckling utan även andra föreningar i regionen Västerbotten. Hon har varit aktiv och arrangerat ett flertal lajv och har varit drivande för föreningens deltagande i Nordsken.
Något som hon driver idag är Academia Octavia som är ett barn och ungdomslajv som är inspiretat av Harry Potter och Terry Pratchets Disc-world.”

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x