SteelSeries nya spelmöss Aerox 3 och Prime+ recenserade

Vår nya generation gamers betygsätter SteelSeries senaste serie spelmöss Aerox 3 Wireless och Prime+

Prime+

Först ut är spelmusen Prime+ “Precision Esports Gaming Mouse”.

Det är en sladdbunden spelmus med ett rekommenderat pris på 999 svenska kronor. Det vill säga ungefär samma prisnivå som konkurrenterna Razer Viper och Logitech G Pro Wired.

Det är en hyffsat lätt mus med sina 71 gram, som är utrustad med det de kallar magnetoptiska switchar, inbyggt minne för inställningar och som alla moderna spelmöss har den nästan löjligt högupplöst och snabb sensor, så det känns inte riktigt relevant att jämföra då skillnaderna inte längre är märkbara.

Vad som däremot utmärker sig är den lite uddare lyxfeaturen att de placerat en skärm på undersidan av musen. Jag trodde först att det var en tryckt välkomsttext som var bakbelyst innan jag insåg att det var en interaktiv OLED-skärm. Det känns dock verkligen som en helt onödig gimmick, då det både är otympligt att se på skärmen, man måste ju vända på musen för att alls märka att det finns en skärm, så det är inget man ser när man faktiskt använder musen och då man måste använda både mushjulet på ovansidan och knappen bredvid skärmen för att navigera i menyerna blir det också onödigt bökigt att använda skärmen. Ändå en kul grej som kanske inte känns helt genomtänkt och allvarligt talat fullständigt onödig.

Något allvarligare är det faktum att musen verkar tappa, och inte kunna återansluta, kopplingen efter att datorn varit i viloläge. Lösningen på det har varit att tvinga USB-porten att alltid vara aktiv, även när datorn är i viloläge vilket kanske inte känns som en helt optimal lösning.

På det stora hela är det ändå en robust mus med bra byggkvalitet och prestanda, som är snudd på lite lyxig även om det lyxiga känns en aning bortkastat.

Steelseries Prime+
Positivt
Byggkvalitet
Smålyxig
Negativt
Samarbetar dåligt med viloläge
Ogenomtänkt bottenskärm
65

Aerox 3 Wireless

Går vi vidare till Aerox 3 Wireless “Ultra Lightweight Gaming Mouse”, så är det som namnet antyder istället en ultralätt sladdlös spelmus för 1 199 kronor som är väldigt lättviktig för att vara sladdlös, men även lättare än många sladdbundna möss med sina nätta 66 gram.

Trots sin lätta vikt hävdar SteelSeries 200 timmars batteritid och en snabbladdning där 15 minuters laddning ger dig 40 timmars speltid direkt.
Även här handlar det om överdriven prestanda som inte längre är märkbar, med upp till 18.000 CPI dvs upplösning per tum och där den skall klara av att hantera upp till 40 g-krafter. Det finns förvisso spelmöss med högre upplösning än så, men jag tvivlar på att skillnaden är märkbar och slänger ni med musen i mer än 40 g-krafter så kanske ni har större problem än musprestanda kan man tycka.

Rent utseendemässigt så är mesh-designen det första man märker med sitt ihåliga rutnät som ändå har en mjuk och rätt så behaglig yta.

Sammantaget är det en väldigt lätt trådlös spelmus med skönt grepp, lång batteritid och snygga ljuseffekter för de som söker sånt.

SteelSeries Aerox 3 Wireless
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Lång batteritid
Ultralätt
Negativt
Något dyr
Mesh-designen faller inte alla i smaken
85
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x