Svenska Mässan satsar på speltema med Gothenburg Games

Svenska Mässan siktar på att sätta “Göteborg på spelkartan” genom sitt speltema på mässan Kunskap & Framtid. Gothenburg Game Esport Challenge skall omfatta allt från dataspelsbranschen, E-sport, bräd- och rollspel, retrospel, cosplay “och mer därtill”.

Scenen kommer ha modevisning med kawaii och J-fashion, samt spelföredrag och debatter. Expo- och aktivitetsdelen fylls av retro- och arkadspelsyta, brädspelshörna, en lounge där spelutvecklare möter besökaren, LAN, Playstation corner, näringslivsrepresentanter och en mötesplats för cosplayentusiaster. Samtidigt som det pågår en final i Gothenburg Games Esport Challenge.

– Det behövs ett större fokus på spel och det är helt rätt av mässan att ta tag i den bollen och bjuda in. Till exempel så är Göteborgs Universitet enormt framgångsrikt när det gäller spelforskning, med mycket internationell forskning, säger professor Jonas Linderoth, ordförande i Göteborgs Universitets spelvetenskapliga kollegium. Spelvetenskapliga kollegiet arrangerar flera debatter och föredrag under mässdagarna.

Kunskap & Framtid går av stapeln den 19-24 november.

Foto: Pressbild

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x