Fram till den 30:e juni tänkte Spelkult bita tag i den smått omöjliga uppgiften att utse Sveriges bästa spel. Alla kategorier.

Rösta på valfritt antal spel, tipsa vänner och må bästa spel vinna!

[highlight ]Ny omröstning[/highlight]

Efter en överväldigande respons och önskemål om ändrat upplägg, startar vi nu om omröstningen.

Med tusen deltagare bara senaste dygnet och flera förslag på ändringar, så startar vi nu om på ny kula och ger alla en chans att välja bland de nya alternativen.

Vi delar upp spelserier och tillför mer än dubbelt så många svenska spel som förra omröstningen. Saknar ni ändå ett spel finns det nu dessutom möjligt att själv direkt lägga till alternativ.

Denna nya omröstning avslutas tisdagen den 30:e juni. Rösta på ett eller valfritt antal spel. Nya röstningen är dessutom inte bundet till IP-adress, utan använder en social koppling, så det tillåter läsare med samma IP-adress att delta och ni har även möjlighet att ändra rösterna.

Chefredaktör
 1. Var svært. Fik den danske udgave af Drakar & Demoner som 10-årig, og har spillet det meget! Men Hearts of Iron er også virkeligt godt!

  1. Svavelvinter räknas kanske normalt som en kampanj åt Drakar & Demoner, men vi lade till ett alternativ för det fristående rollspelet från 2012.

   1. Det finns väl tre Svavelvinter – ett äventyr från 80-talet som ingår i kampanjen “Den Femte Konfluxen”, en fantasybok av samme författare och ett rollspel från 2012. Det framgår väl ganska tydligt att frågeställaren menar rollspelet?

    1. Jo, rollspelet är baserat på samma kampanj om “Den Femte Konfluxen” och det var rollspelet från 2012 vi lade till med förtydligen “Svavelvinter (rollspelet 2012)”

  1. För att minimera antalet alternativ, så har vi klumpat ihop alla spelserier till gemensamma alternativ, som Battlefield, Mutant, Drakar & Demoner mm.

 2. Jag vill rösta för SteamWorld Dig!
  Men röstar på bara på nio som comp

 3. Jag förstår inte logiken i hur ni har klumpat ihop spel. Varför är Mutant Chronicles ett separat spel, men inte Mutant Svarta Boxen? Och varför är inte Chronpia och Trudvang separat från Drakar och Demoner. Det handlar om fullständigt olika spel. Jag förstår om ni vill gruppa lite, men det är ändå så att:
  – “Gamla” Mutant
  – “Nya” Mutant
  – Mutant Chronicles/RYMD
  – MUA
  – M0
  är helt separata spel
  och
  – Drakar och Demoner
  – “Nya” Drakar och Demoner
  – Chronopia
  – Trudvang
  är likaledes.

  1. Förstår frustrationen. Med “Mutant Chronicles: Siege of the Citadel” menar vi dock brädspelet som på svenska heter “Mutant Chronicles: Kampen om citadellet”.
   Många spel skiljer sig markant från övriga i samma spelserie. Inte minst inom Battlefield, Mutant och Drakar & Demoner-spelen. Det känns dock försent att ändra på det nu när halva tiden gått för omröstningen, så antingen kan vi följa upp vinnarna med en omröstning av vilket specifikt spel om är mest populärt eller helt enkelt en ny omröstning.

 4. Vill rösta på Trudvang! Ska jag rösta på Drakar och Demoner istället eftersom att Trudvang är en kampanjvärld i DoD?

  1. Exakt! Ber om ursäkt om det blir aningen snedfördelat, men det blir så ofantligt många olika iterationer av alla spel om vi inte försöker begränsa valalternativen något genom att i alla fall gruppera ihop spelserier.
   Kanske kan vi istället ha en omröstning om vilken Drakar & Demoner eller Mutant, efter denna avslutats.

 5. KULT är bäst. Det förnyade hela skräcktemat och gjorde spelen vuxnare. Bra på alla sätt och vis. Snyggt skrivit och utformat och hade extremt passande ock stämningsfulla bilder. Världen bästa rollspel: KULT!

 6. Massor med bra spel, och flera jag älskar hårt. Men att rösta på något annat än Minecraft vore ju oärligt, även om det är det “uppenbara” valet.

   1. Hur gör man för att rösta på den? När jag laddade om sidan för att kunna rösta på den och andra spel, så tolkade sidan det som att jag lagt min röst och visar bara resultaten.

    1. Har du redan röstat så finns det tyvärr inget att göra för att ändra din röst.
     Du kan dock uppsöka en annan dator eller mobiltelefon för att rösta på nytt.

     1. Men jag hade ju inte röstat, bara laddat om sidan. Dålig programmering som tolkar en vanlig page reload som deltagande, och inte enbart när man väljer att trycka på Rösta.

     2. Vad synd. Omröstningen är dock också låst till IP-adresser, så det kanske även kan bero på att någon annan med samma IP-adress redan röstat?

 7. Inte något av våra spel är med i listan. Saknar i alla fall de stora: En Garde! III, Pirater!, Skuggornas mästare, Leviathan, och Bortom: Lögnens slöja. Mindre spel är Förbannad, Leka med elden och Starchallenge.

   1. Tack tack!

    När jag laddade om sidan för att se går det inte att rösta längre, lite tråkigt …

    1. Vi har löst det problemet genom att starta om omröstningen i ett annat program som knyter röstandet till en social inloggning, som på så vis även ger er möjlighet att ändra era röster vid behov.

     1. Nu gick det att rösta, men när jag lade till En Garde! III (2010 – är så skilt från första utgåvan att det är ett helt nytt spel) dök den bara upp som “Andra” i listan.

      Och bilder på omslagen kan förresten tas hem här om du vill lägga in dem också: http://www.mylingspel.se/index.php?lang=sv&sidid=8

 8. Jag gillar initiativet, men gillar inte att ni buntar ihop dataspel med brädspel med rollspel. Skulle velat lägga en röst på Drakborgen och Battlefield om ni delat upp det. Och Mutant/MUA och År Noll är helt olika spel.

 9. KULT alla dagar i veckan! Vilka fantastiska licenser Paradox sitter på.

 10. Inte för att vara sån, men här finns med ett par direktöversättningar (Ursprungs-DoD, Chock, Sagan om ringen), som då kanske inte borde räknas som “svenska” (samtidigt som t.ex direktöversättningen av Stjärnornas Krig-rollspelet saknas).

  1. Bra poäng. Stjärnornas Krig är inte med eftersom ingen föreslagit att lägga till det än. Det vore så klart tragiskt om en direktöversättning blir bästa svenska spel :S
   Sagan om Ringen är dock ingen en direktöversättning av MERP.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler berättelser
Eldarnyheter från Games Workshop
%d bloggare gillar detta: