Botanicula – Fjorton Hönor

NU blir det klurigt på allvar! Miniuppdragen hopar sig och jag måste pussla, funirla och fundera på ett sätt som tvingar mig att ta regelbundna korta pauser från datorn för att bara vila.

Vi befinner oss i kastanjedjurens hemmamiljö, flera små hus som sitter ihop med trådar. Efter att ha klickat på några av husen förstår jag att alla hönor ska kunna återfinnas precis här. Det är skönt att slippa titta på kartan hela tiden då det bara är en bild jag återkommer till hela tiden mellan husbesöken.

Skärmklipp 2016-07-14 18.38.44

 

Vissa av hönorna är rätt lätta att finna, vissa inte. Jag besöker varje hus flera gånger och försöker pussla ihop vad som ska göras. Det är roliga figurer som bor i dem, allt ifrån en barnfamilj till kastanjedjurens version av doktor Frankenstein. Vissa gånger kör jag fast helt. Det är för mycket att klicka på, för mycket att hålla reda på. Då vänder jag mig till min andra karta, en walkthrough från Gamezebo. Det finns de som skyr dessa guider som pesten, som anser att det hör till spelandet att sitta fast på samma gåta i två dagar. Och jag kan se tjusningen med detta, men jag ser det gärna i någon annans spelande. En timmes förvirring är nog för mig, sedan vill jag vidare.

 

I ett av de små husen får våra hjältar (som jag har hittat namnen på, info kommer här nedanför) smaka på en aningens överjäst saft. De drömmer hemska mardrömmar om Sauron-bollen men hittar också en och annan höna när de står ut till slutet.

Jag undrar vilka drömmar jag kommer att uppleva inatt…

 

När varenda höna är funnen skänker vi dem vidare till det ansvariga kastanjedjuret.

Skärmklipp 2016-07-15 14.16.51

 

 

Det visar sig då att maskineriet inte alls driver själva trädet, utan att varje litet hus egentligen är en ballong och att de nu ska bege sig iväg! Och vi får följa med!

 

Men oh ack och ve, det röda monstret är oss hack i hälarna och spyr ur sig flera svarta Sauron-bollar! Och en hänger sig fast på ballongerna!

Vad ska våra hjältar göra?!

Skärmklipp 2016-07-15 14.17.21

 

Det enda rätta såklart. De ger sig på Sauron-bollen i sant uppoffrande mod och faller hejdlöst mot marken!

Skärmklipp 2016-07-15 14.17.29
Utzoomning för dramatisk effekt.

När vi landat, helt oskadda, måste vi snabbt fly från Sauron-bollen som tyvärr också den är oskadd. Det finns bara ett ställe att gömma sig på; under jord.

Skärmklipp 2016-07-15 14.18.11
Välkommen till underjorden och nästa uppdrag.

 

[divider]Vår hjältetrupp[/divider]

  • Mr. Lantern – den jag först trodde var en valnöt men som snarare är mer lik en blomknopp. Han har inom sig det sista fröt från trädet som tufsbollarna försöker förstöra.
  • Mrs. Mushroom – en liten trädsvamp. Hon kan trycka ihop sig så att hon nästan blir platt.
  • Mr. Poppyhead – den jag trodde var en stor kapsel av något slag. Han liknar en uggla och verkar vara hårdast i gänget.
  • Mr. Twig – ser ut som en kvist som blivit av med sina blad och blommor. Han kan gå upp och ner på grenar när de andra inte kan.
  • Mr. Feather – lönnfrökapseln. Han kan flyga och lyfta föremål som är större än honom själv.

Kopierat och översatt från https://en.wikipedia.org/wiki/Botanicula

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x