Botanicula – Åtta Blå Frön och Fyra Magiska Skivor

Okej, nu är jag vilse. Jag förstår inte hur jag ska gå och jag tycks göra allt i fel ordning. Så nu är min walkthrough en trogen följeslagare på telefonen, för om det är något jag inte vill göra när jag spelar är det att lägga tid på att gå åt rätt håll. Det får jag nog av utanför datorn.

Det här uppdraget är svårt, häftigt och faktiskt en smula läskigt. Vi börjar nere i rötterna på vårt älskade träd och får se ännu en vacker sida av Amanita designs uppfinningsrikedom. Det finns ännu mer att klicka på och upptäcka. Så, än en gång, klicka på ALLT.

 

 

Hur snyggt är inte detta?
Hur snyggt är inte detta?

Uppdraget: vi ska samla in åtta frön (stenar? kapslar?) som en varelse av ljus behöver för att kunna ge oss en skiva med symbolen av en stjärna. Vi behöver visst den här skivan av någon anledning. Jag kan omöjligtvis visa upp allt som vi finner här nere, det är för mycket som händer i varje ruta. I stället bjuder jag på några av de vackraste miljöerna så får ni njuta utan att behöva koncentrera er på ord en stund.

 

Att hitta fröna är svårt, och jag hade ärligt talat nog inte klarat det om det inte var för min extra guide. De är så små, och i en väldigt blyg blå färg som lätt smälter in i omgivningen.

En av de mer makabra saker jag bjuds på är en liten teaterföreställning i flera akter.

Först kommer av någon anledning en läskig clown.
Först kommer av någon anledning en läskig clown.

 

Skärmklipp 2016-07-15 14.24.36
Och sedan den klassiska ‘riddaren och draken’…

 

Skärmklipp 2016-07-15 14.24.39
…som avslutas i ett blodbad.

 

Skärmklipp 2016-07-15 14.24.48
Därefter några ytterst skumma figurer som inte gör något alls.
Skärmklipp 2016-07-15 14.24.57
Till sist kommer sagan om våra modiga hjältar och den onda tufsbollen. Och titta på det där ögat, nog ser ni också likheten?

 

Tufsbollen är besegrad!
Tufsbollen är besegrad!

 

Så vi...äter den till middag?
Så vi…äter den till middag? Serverad medium rare också vad jag kan se. Och där, vid Mr Poppyhead, ligger ett blått frö! Tror ni att jag såg det vid första försöket?

 

Vi måste också resa ned i vattnet med hjälp av vår alldeles egna u-båt. Här tar jag inte ett simtag utan att kolla i guiden hur jag ska “gå”. Men vackert är det. Det är nästan så att jag får lite panik för hur djupt det måste vara.

 

Vi har fått veta av ännu en magisk ande (utan flaska denna gång) att vi måste samla in skivor med symbolerna av en sol, en stjärna, ett löv och vattendroppar. Det var visst det riktiga uppdraget. Det känns som en parentes i storyn dock. När vi har fått ihop våra åtta frön ger vi dem till den åttaögde varelsen som äter upp dem och ger oss skivan med en stjärna på.

Skärmklipp 2016-07-15 17.37.06
Omnomnom!

 

 

Skivorna samlas ganska raskt ihop, jag är lite trött i huvudet nu och känner gärna att den här biten får vara över. Anden blir väldigt glad och hakar skivorna på varandra…

Skärmklipp 2016-07-15 17.37.48

Skärmklipp 2016-07-15 17.37.52
Är det bara jag som blir påmind om den där leksaken i trä där man skulle stapla ringar i olika färger och storlekar på en pinne?

 

 

…för att sedan slänga ut oss mitt i ingenstans.

Och vad tusan är det där?!

Skärmklipp 2016-07-15 17.38.07

Prenumerera
Meddelande om
guest

1 Kommentar
Äldsta
Nyaste Högst rankade
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
Assar Flintberg Lindblom

Du kan du köra Machinarium

1
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x