Såhär kan det se ut. Varje scen är eteriskt vacker med alla delar av trädet som något extremt levande.

Botanicula – Tre Fjädrar

Ett träd kommer upp på skärmen. Ett vackert tecknat träd med sju stora blomknoppar. Det är så fint att jag bara sitter och tittar en lång stund. Sen inser jag att ingenting händer. Det är visst jag som ska agera nu.

Det är första scenen i Botanicula.

Jag presenteras direkt för the bad guys, de onda svarta tufsbollarna, och mitt lilla gäng hjältar som består av en hasselnöt, en svamp, en kvist, en liten kapsel som jag inte känner igen och en frökapsel från lönn. Jag förstår att jag måste samla kort med roliga insekter och utföra uppdrag för att komma vidare.

Sen får jag mitt första uppdrag. Jag måste hitta tre fjädrar som en stackars stor bullig insekt, vi kan kalla den Bullen, blivit av med. Bullen ligger dessutom i vägen för mina små hjältar.Ack, vilket dilemma!

Skärmklipp 2016-07-14 16.20.01
Stackars Bullen!

 

Jag leder min lilla trupp uppför grenar och längs med kvistar. Jag måste trixa dem förbi läskiga insekter och djur som jag inte alltid känner igen från mina biologilektioner.

Skärmklipp 2016-07-14 16.28.01
Jag vet inte vad det där är för djur, men jag vet att jag inte vill göra dem arga. När svampen försöker att komma förbi dem så sparkar de på den! Så nedrigt!

 

Det gäller också att inte ha bråttom, klicka på precis allt och gärna flera gånger. Jag har gärna lite för hög hastighet när jag börjar med ett nytt spel, det får man inte ha här om man vill uppleva allt som Botanicula kan erbjuda.

 

 

Såhär kan det se ut. Varje scen är eteriskt vacker med alla delar av trädet som något extremt levande.
Såhär kan det se ut. Varje scen är eteriskt vacker med alla delar av trädet som något extremt levande. Om man drar markören uppåt kommer fältet med kort och uppdrag fram. Till vänster syns kortsamligen, till höger det aktuella uppdraget (här tre fjädrar). I mitten kommer vi sen få se om vi har plockat upp något som kommer att behövas senare.

 

Fjädrarna hittas! Bullen är räddad! Hurra!

Skärmklipp 2016-07-14 16.37.41

 

Direkt på uppdrag nummer två. Jag kommer att få svårt att slita mig från detta äventyr, det förstår jag.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x