Consolidates bild
Consolidate

CONSOLIDATE – Sista rycket!

Det kan tyckas förmätet att försöka konkurrera med världens största datorspelsfestival i dess egen juvelstad – Jönköping. Men Consolidate fyller en funktion, ger mer den närhet till den lokala spelkulturen än DH uppfyller, utan avkall på höga ambitioner och kvalitet.

Den 29-31 Maj arrangerar det av Studiefrämjandet drivna projektet SpelArena i samarbete med Jönköpings kommun, Druidz E-Sport och LBS Consolidate för tredje året i rad ett helglångt LAN.

Evenemanget kommer att innehålla bl.a. LBS Game Awards**, artister och föreläsare, expo-område, större turneringar i Hearthstone, Dota 2 och FIFA 15.

I Dota 2-turneringen kämpar lagen om en prispott på 20.000:- och gear från Ozone Gaming. Matcherna kommer att livesändas och slutspelet kommer att castas av en välkänd Dota-profil.

I Hearthstone-turneringen slåss deltagarna om 10.000:- samt gear från Ozone Gaming. Här kommer Daniel “Silasftw” Samuelsson, representant för Keita Gaming*** och känd från bland annat TV6, att live-kommentera matcher.

En LAN-plats kostar 100:- om man förbokar via vår hemsida, men kommer också att gå att köpa i entrén, i mån av plats, för 150:-.
Vill man däremot inte ta med sig sin egen dator men istället kolla på vår grymma expo, eller kanske se när en inspirerande föreläsare från spelbranschen håller ett föredrag – då kan man istället köpa en entrébiljett till expo-området samt se alla turneringar på plats.
För de som är under 15 år kostar det 20:- och för övriga 40:-. Familjebiljett (2 barn + 2 vuxna) finns också att tillgå till priset av 80:-.

Besök Consolidates hemsida för mer information: www.consolidatejkpg.se

*SpelArena är ett projekt för att stärka digitalkulturen i Jönköpings län. Projektet ägs av Studiefrämjandet. Läs mer på www.spelarena.nu

**LBS Kreativa Gymnasiet har utbildningar inom bland annat spelgrafik och spelutveckling på 13 olika orter runt om i Sverige.
Varje år tävlar eleverna med sina egengjorda spel i olika kategorier mot de andra skolorna. Tävlingen avslutas med LBS Game Awards
där en jury, bestående av folk från branschen, utser vinnarna i de olika kategorierna. Utöver prisceremoni så består eventet även av
föreläsningar sam att eleverna får möjlighet att visa upp sina spel.

***Keita Gaming är en organisation som strävar efter att vara den organisation som gamers vänder sig till när de känner för att delta i en onlineturnering och samtidigt bli en del av sveriges skönaste community! Keita erbjuder turneringar varje helg och har samtidigt samlat ihop ett gäng streamers som streamar för Keita under namnet KeitaTV.

Källa: PRESSRELEASE CONSOLIDATE 2015 | Consolidate