E3 = Digital overload 1

En sammanfattning av E3:s första dag.

Det är den där tiden på året då allt exploderar för digitala nördar. Både DreamHack och E3 (Electronic Entertainment Expo) utspelas samtidigt och twitterflödet rentav exploderar i desperata försök att fånga din uppmärksamhet. Den som inte är jätteintresserad drar en gammal filt över sig och den halvintresserade drunknar i informationsmängden. Här är din överlevnadsguide. Så du kan låtsas att du har koll på jobbets kafferast eller midsommarfirandet i helgen.

Ni som lockas av den här guiden behöver inte skämmas. Det är många som insett att den här veckan är svår för många och därav insett att det är fiffigt att krydda med nyheter redan veckan innan om man ska klara sig i bruset. Det handlar inte bara om att droppa detaljer för att höja intresset av en stor presskonferens, utan ex. som Occulus Rift som körde en hel konferens i förväg där man mest fläskade på sitt samarbete med X-box One och visade vilka stora studios som de har i ryggen tillsammans med sin satsning på små indiestudios.

Snart därpå går svenska Starbreeze ut och visar upp sin egen satsning på VR-teknik. Man har helt sonika förvärvat Infinityeye och kallar dem härefter Starbreeze Paris.

Igår hade Bethesda sin första egna presskonferens på E3. Där fläskade man på med en hel del imponerande nyheter varav Fallout 4:s craftingsystem nog stack ut mest i god konkurrens av att deras “collectors edition” kommer att innehålla bl.a. en fysisk version av Pip Boy, ett armbands-skal där du helt enkelt stoppar in din telefon med fullt fungerande app (samma kod som i spelets Pip-boy). Denna ska dessutom kunna fungera som kompletterande skärm till spelet. Dessutom kryddar man sina fans redan nu med ett gratis mobilspel. Jag har redan börjat samla burkar för att uppgradera min förhandsbeställning av spelet! Samlarversionen då!

Andra avslöjanden från Bethesda var Gameplay från Doom samt dess medföljande baneditor. Gameplay-trailer för Battlecy. Annonseringstrailer för Dishonored 2 samt annonsering av en ny version av Dishonored redan efter sommaren till den nya generationens konsoller.

Även Microsoft höll traditionsenligt hov igår. Ingen blir väl förvånad över att Halo 5 visades upp. Jag tror inte att trailern av uppföljaren Plants vs Zombies Garden Warfare 2 fick någon att ramla av stolen. Knappast Dark Souls III heller? Kanske blir några sugna på att höra om deras egna early acess-modell till Xbox One? Nähe… trodde inte det.
Däremot börjar nog en och annan höja på ögonbrynen av deras HoloLens Demo av Minecraft vid köksbordet. Eller det faktum att Xbox One blir bakåtkompatibelt till Xbox 360!!! Det är nyheter av den kalibern som gör att man knappt brydde sig att det kommer Ultimate Edition till Gears of War eller ett helt nytt Gears of War 4 i framtiden. Inte heller att det kommer ett gäng nya titlar, vilket i min mening borde vara en nyhet i sig i dessa uppföljarnas tidevarv. Något som dock satte sig på minnet var att Fallout 4 – moddar som tillverkas i PC-miljö kommer gå att köra på Xbox One.

Så var det dags för den stora jätten EA:s presskonferens. Där fick vi se en trailer från Mass Effect 4. Likaså från Need for Speed 2015. Men det som får mig att bli stoltast är våra svenska utvecklares alster.
Och visst är det många som är nyfikna på vad Star Wars: Battlefront kommer ha att erbjuda, men jag måste erkänna att mitt fokus ligger på ett annat spel. För oavsett vad “The big bang theory” gjorde för att marknadsföra Mirror´s Edge var jag en av de som diggade det spelet stenhårt från början. Då är det trevligt när man blir servad med en Mirror´s Edge 2 trailer som frestar speltummarna.

Sist ut värt att nämna var Ubisofts visning där vi frestades med South Park The Fractured But Hole TrailerDet följdes av en hel bunt uppföljare vilket lockade mina gäspreflexer. Tom Clancy´s The Division, Anno 2205, Assassins Creed: SyndicateTom Clancy´s Rainbow Six: Siege och Ghost Recon: Wildlands.

Däremot utannonserades “First Person Slashern” For Honor där vikingar, riddare och samurajer lubbar runt och slashar varanda i episkt snygga bataljer. Fast eftersom det redan känns gjort så väckte det mig inte riktigt ur dvalan.

I morgon ska jag försöka sammanfatta dagens skörd av nyheter från E3. Får hoppas jag piggnar till lite tills dess. Kanske om någon nämner Fallout 4?! :)

0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x