Xbox One-montern vid underhållningsmässan E3.

E3 – julafton för datorspelarna

Playstation 4 och Xbox One var några av de hårda klapparna på årets digitala underhållningsjulafton: E3. Även om Xbox One premiärviades redan i maj, så var det under E3 som förstalinjen med spel lanserades. Och att Microsoft sneglat på konkurrenten Sony råder det ingen tvekan om. Project Spark känns som en Little Big Planet-klon. Ryse: Son of Rome kan vara en God of War-kopia.

Sony å sin sida har sneglat på Microsoft och kommer att ta betalt för möjligheten att spela över nätet. Men Sony har valt en annan väg vad gäller andrahandsmarknaden för spel. Medan Microsoft begränsar möjligheterna, så håller Sony dörren öppen för att låna eller köpa speldiskar från andra personer.

Sonys förstalinje till Playstation 4 är kanske inte lika stjärnspäckad som till Xbox One. Men Bungies Destiny kan bli intressant. Gran Turismo 6 känns… Trevlig, kanske är ordet jag tänker på. Final Fantasy VX är som en äldre släkting som bjuder på karameller. Vi har träffats förr, men det är ändå kul med sötsaker…

Att Playstation 4 är billigare än Xbox One har ingen direkt avgörande betydelse, men innebär säkert att personer som funderat på byta plattform stannar kvar i Sonys fålla.

Julen 2013 blir en intressant paketöppnartid för spelintresserade, kan jag tänka.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x