En legendar bland League of Legends-spelare

Svenske Ma5tery är den förste i världen att nå Mastery 6 för alla Champions i League of Legends. Redan förra året blev han den förste att nå Level 5 för alla Champions.
Svenske Ma5tery blev först i världen att nå Level 6 i Mastery för League of Legends.

– Jag har spelat LoL sedan 2013, det var min bror som fick mig att börja spela. Jag tror jag tycker om spelet för att det har en lagom kombination av spelmekanik och strategi, berättar Ma5tery, eller Joakim Ferring som han egentligen heter.

League of Legends har dessutom en annan dimension, som tilltalar honom: Möjligheten att ranka upp. När spelet sedan införde Mastery Score, tändes en idé:

– Ja, jag tänkte direkt att ”en dag ska jag slutföra alla Champions”. Jag är en completionist! Men jag hade inga planer på att bli den förste i världen. Det förstod jag först de sista månaderna jag spelade för att nå Level 5 förra året.

Ma5tery, Joakim Ferring, la många timmar på spelet.

Via sub-reddit för spelet, insåg Joakim att han förmodligen skulle bli den förste spelaren som nådde Level 5 med alla Champions i spelet. När han släppte skärmbilder och rapporterade sin framgång förra året, exploderade kanalen med kommentarer och frågor. Likaså i år, när han nådde Level 6.

Allt som allt spelade Joakim 695 spelomgångar för att nå Level 6 för alla Champions. Svårast var Gangplank, som krävde 16 spelomgångar för att levla till nivå 6.

Men hur mycket tid har du lagt ner på spelet?

– Total tid vet jag inte. När jag spelade för mastery den sista tiden bestod mina dagar i stort sett bara av 4-8 timmars skola, 8-12 timmars LoL, nån timme hushållssysslor och mat. 7 timmar sömn. Låter kanske som ett jobbigt liv men jag mår faktiskt som bäst när jag har hittar något att lägga all min tid och kraft på, säger Joakim Ferring, en legendar bland League of Legends-spelare.

Alla Joakim Ferrings Champions.
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x