eSport anses som Sport

Framsteg för eSport!

Enligt Gamespot så har USA:s regering beslutat att inkludera eSportare, åtminstone League of Legends (LoL) spelare, under reglerna för professionella sportsutövare. Detta innebär i praktiken att spelare kan ansöka om visum som utövare vilket underlättar markant för internationella spelare att delta i turneringar i USA. Nyheten kom den 12/7 och detaljerna kommer säkerligen att förtydligas ytterligare inom en snar framtid.

Det framgår inte i dagsläget om det är begränsat till LoL spelare, vilket fallet verkar vara, men det underlättar enormt för eSport i stort att agera på den internationella arenan.

Rick Allen som är eSports manager för det omåttligt populära spelet LoL på Riot Games är mannen man ska tacka. Han har haft långtgående diskussioner med USA:s regering angående detta beslut.

LoL är ett så kallat MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) spel och är populärt hos både män och kvinnor samt över ett stort åldersspann. Det ska bli ytterst spännande att följa utvecklingen av detta, vem vet, nästa OS så kanske vi har ett antal helt nya grenar.

LoL är ett gratisspel, som enligt Riot Games har 32 millioner spelare varje månad, vilket får World of Warcraft att blekna rejält med sina 8.3 miljoner spelare.

 

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x