Förhandstitt på Mount & Blade II – Bannerlord

2008 distribuerade Paradox Interactive det fantasylir som massorna kom att definiera med medeltids-rollspel-strategi för många år framåt. Vi kollar på om uppföljaren verkar bli något att ha!

Att rida runt i förstapersonsvy och slakta fiender, på ett för tiden realistiskt sätt blev något helt unikt. Att det dessutom var möjligt att värva kompanjoner, belägra och ta över städer och göra hela domäner till dina, gjorde att det gick spendera åtskilliga timmar med spelet. De närmaste åren släpptes några varianter där multiplayerfunktionen framhävdes, tillika några olika historiska epoker såsom svensk stormaktstid och vikingatid. Spelet i sig utvecklades inte nämnvärt, men har ändå bibehållit sin popularitet, så pass att det 2016 var med i topp på min lista över de 10 bästa medeltidsliren genom tiderna.

2012 annonserade man att fokus gått över på att producera uppföljaren och med tanke på var vi är i tid nu så har det hunnit bli något av ett stående skämt i spelkretsar. För 2-3 år sedan började det dock dyka upp lite information som ingen riktigt vågade tro på förrän en demo lanserades på Gamescom 2018.

Men nu äntligen så har vi lyckats lägga vantarna på beta-versionen av spelets multiplayerfunktion. Utvecklarna hävdar för visso att det ska komma en fräsig uppdatering i helgen som gör betan så mycket roligare, men vi kan inte riktigt hålla oss. Kan inte du heller, så kolla för all del på vår förhandstitt och se om det är värt att signa upp sig för en egen betanyckel.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x