Hej kommunen! är en rapport om föreningars relationer till kommunen

Sverok, Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, har tillsammans med Förbundet Vi Unga, släppt en rapport om föreningars relation till kommunen. (Eller kommunerna kanske man ska säga, då det finns 290 stycken att ha en god eller bristfällig relation till och som också har sina egna regelverk.)
Undersökningen har genomförts i form av dialogträffar mellan lokala föreningar och kommunrepresentanter. 130 föreningar har intervjuats om sin relation till kommunorganisationen där de verkar. Rapporten fokuserar på det ekonomiska stödet, hur kontakten mellan föreningen och tjänstemän från kommunen ser ut och om den upplevs positiv eller negativ.

Sverok presenterar några nyckeltal på sin hemsida:
57% av de föreningar som haft kontakt med kommunen upplever kontakten som positiv.
68% uppger att de kommer att fortsätta ha kontakt i framtiden, ytterligare 5% menar att det är troligt.
63% av föreningarna som inte har kontakt med kommunen vet heller inte vart de skulle vända sig om de skulle behöva.

Sverok skriver vidare att:  “Bland den statistik som presenteras är det tydligt att det finns mycket att glädjas för men även en hel del arbete kvar att göra.”

För att ytterligare förstärka relationerna mellan föreningar och kommunorganisationer innehåller rapporten en hel del handfasta tips till kommunen, så som att förenkla språket i foldrar och ansökningsblanketter och uppdatera regelverket så att det anpassas till dagens föreningsliv. Föreningar uppmuntras att berätta om sin verksamhet och att våga ta kontakt med representanter från kommunen.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x