Reportage från LinCon 2017

Det var en underlig känsla att kliva in på LinCon, ett konvent jag varit med och organiserat tre år i rad och bara vara besökare.

På grund av arbete kunde jag inte närvara under den traditionella uppstartsdagen och det var på sätt och vis skönt. Att packa upp ett konvent är en intressant mix av kaos och stress. Så jag klev in på Torsdagen och insöp atmosfären. Det första jag gör är att vandra runt och se vilka evenemang som öppnat sina dörrar. Kikar lite på dioramor och sticker in huvudet hos figurspelen. Noterar att det i år verkar finnas ett spel som är en mix mellan Mario Kart och World of Tanks. Lyckas inte boka in ett pass där. Men jag gillade konceptet. Vad som sen följer är konventshäng, det vill säga att man driver runt och hälsar på folk man i regel endast träffar på konvent och försöker göra upp planer. Dessa planer faller i regel alltid igenom och det finns en god chans att man inte hittar personerna man planerat med igen.  Ett intressant stop är Fryxgames som i år hade med sig Terraforming Mars. Ett co-op spel där det gäller att skapa liv på Mars och se till att man blir den främste kolonisatören. I samma anda fanns spelutvecklar rummet. En plats för små oberoende spelutvecklare att testa sina spel och få

Advanced Civilization på LinCon, foto: Christer Pettersson

direkt feedback. Annars är just spelbarer ett stort moment på LinCon. Möjligheten att prova på spel, få hjälp med regler och utan att behöva betala för dom är alltid lockande. Det är också ett bra sätt att visa upp vad hobbyn har att erbjuda för den oinsatte.

Det bästa med ett konvent som Lincon är dock alltid det breda utbudet av arrangemang. I år kunde man som besökare avnjuta så väl Archery Tag (Tänk dig Airsoft, fast med pilbågar och pilar med skumgummi spets istället) nördigt pärlplatta byggande, alla typer av brädspel från de mest komplexa till win lose banana och så väl rollspel som kortspel. Personligen tyckte jag att Flick’em Up. Ett agility spel där man ska ta ut ett gäng banditer eller lagmän med hjälp av att snärta iväg små träklossar. Betydligt mer komplicerat än vad det låter. Det skulle ta en mindre Stephen King-novell att gå igenom alla spännande spel men det finns något för alla. Samma gäller det shoppingen. Flera av våra svenska spelbutiker var på plats och sålde spel till den som inte fått nog. Så skulle man hitta en ny favorit fanns det en god chans att man kunde plocka med sig en egen kopia hem. Den stora skillnaden i år var att det inte var något SM i Magic the Gathering, även om detta inte är ett ständigt återkommande evenemang så gjorde det att utbudet av Magicevenemang var lite tunnare än vanligt. Men på det hela taget var det ett välspäckat konvent och de människor jag såg kring mig så lika nöjda ut som vanligt vilket är ett gott tecken. Nu ska jag bara försöka återhämta mig helt från den konventsförkylning jag drog på mig.

Redaktörens kommentar: Vi har tyvärr hållt på artikeln i två veckor i ett försök att samla in fotografier från konventet. Tvingas nu publicera ändå för att undvika att artikeln blir inaktuell. Vi fick i alla fall in en bild från ett trevligt parti AdCiv. Enjoy.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x