Mio min Mio blir brädspel i Eloso förlags regi

Eloso förlag, som kanske mest är kända för sina svenska rollspel, tillkännagav i dag att de kommer ge ut ett Mio min Mio-brädspel.

– Både vi och Astrid Lindgren Company ville ha ett spel som var lite mer än bara slå tärning, flytta gubbe eller någon memoryvariant. Dessutom skulle spelets idé återspegla berättelsen i boken, det är ju ändå en svensk nationalskatt vi pratar om.

Björn Flintberg, Eloso Förlag

Efter flera möten med Astrid Lindgren Company lyckades Eloso förlag kamma hem licensen för att tillverka ett brädspel baserat på berättelsen om Mio min Mio. Lanseringen sker i spåret av att Mio min Mio gavs ut i ny utgåva förra året med illustrationer av Johan Egerkrans.

Resultatet blir ett samarbetsspel där spelarna gestaltar olika roller som hjälper Mio på vägen, där det gäller att hålla modet uppe och förbereda sig inför slutstriden mot Kato.

Det handlar om ett familjespel, men inget rent barnspel. “Vi säger från nio-tio år, ett spel som man spelar tillsammans med barnen. Det ska vara lätt nog för barnfamiljer men ändå ha ett djup som gör det intressant för dem som spelat Ticket to Ride, Settlers of Catan eller Carcassone“, säger Björn Flintberg.

Spelet planeras släppas redan i maj i år och just nu sker de sista ändringarna innan det går till tryck.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x