MÖRK BORG blir Cyberpunk i CY_BORG

Stockholm Kartell och Fria Ligan går samman för att publicera en Cyberpunk-spinoff till det högst unika konstrollspelet MÖRK BORG, som länsade Enniesgalan på rollspelspriser förra året.

Namnet blir självklart CY_BORG och blir ett spel om klimatkollaps, konsumtion utom kontroll, kommersialisering av personuppgifter, långt gången kapitalism, transhumism och meningslöst våld. Låter med andra ord inte långt från en aktuell kritik av vårt eget samhälle. Allt formsatt över 160 sidor, som vi antar kommer vara lika konstnärligt layoutade som i MÖRK BORG.

CY_BORG skall påminna om MÖRK BORG i sin ton och design och inkluderar ett introduktionsäventyr samt cirka 60 slumptabeller för att slumpa fram oändliga uppdrag, NPC:er, platser, företag och kulter.

Spelet har skapats av Christian Sahlén med konst och grafik av Johan Nohr från MÖRK BORG. Systemet bygger på reglerna från Mörk Borg men har uppgraderats med bland annat regler för autofire, cybertech och hacking, med sex spelarklasser. Bland annat Shunned Nanomancer, The Burned Hacker och The Renegade Cyberslasher.

Likt MÖRK BORGs apokalyptiska profetior, så innehåller CY_BORG spelmekanik som för att dramatiskt påverka och formge spelvärlden oavsett spelarnas handlingar. I CY_BORG sker detta genom medias nyhetsbevakning tills ett katastrofalt avslut sju rubriker senare. Ingenting förblir statiskt och staden blir en levande, eller snarare döende plats enligt deras pressrelease

CY_BORG lanseras via Kickstarter den 13 november.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x