Nordisk folktro möter militär postapokalyps i vår Twilight: 2000-kampanj

Äntligen postapokalyps kanske man inte kan säga i dessa tider, men vår Twilight: 2000-kampanj är nu tillbaka.

Häng med i vår svenska rollspelskampanj för nya upplagan av Twilight: 2000. Vi kör den egenskrivna kampanjen “Project Vozrozhdeniye”, som fokuserar på överlevnad och medmänsklighet under en svensk postapokalyps, sprinklat med en gnutta nordisk folktro och Sovjetisk ockultism.

De första avsnitten går åt till att bekanta oss med spelvärlden, reglerna och framför allt lära oss spela rollspel på distans via Foundry VTT. Det har varit en ny resa både för mig som spelledare och flera av spelarna. Regelmekaniken och fipplandet i de digitala rollspelsverktygen lägger sig efter hand, så att vi till slut kan fokusera mer på handlingen och det faktiska rollspelandet.

Se de sex första avsnitten här nedanför redan i dag.

Vår kampanj tog initialt en paus live på grund av krigsutbrottet i verkliga världen som till en början bedömdes lite för obehagligt nära spelvärldens händelser. Vi fortsatte dock spela privat och laddar nu äntligen upp de “förlorade avsnitten” avsnitt för avsnitt för att komma ikapp vår livestream som numera huserar på Spelkults Twitch-kanal torsdagar mellan 18-20.

Medverkande: Daniel Roos (Spelledare), Frank Isaksson (Dirtman), Victor Lüren (Trigger Henry), Patrik Bengtsson (Drew), Henrik Andersson (Akin), Peter Lihnell (Tremble) och Theresia Junesten (Jane/Whiner).

Musik: Andreas Lundström, officiella soundtracket för Twilight: 2000.

Twilight: 2000 är ett postapokalyptiskt rollspel förlagt till ett alternativt år 2000 där Sovjet aldrig föll och det kalla kriget ledde till fullskaligt kärnvapenkrig. Fjärde upplagan av Twilight: 2000 är skapat av svenska Fria Ligan där även Sverige finns med som alternativ till tidigare setting i Polen. Vill ni veta mer om spelet har vi gjort en unboxing av grundboxen och en intervju med skaparen Tomas Härenstam om de kommande expansionerna till spelet.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x