Pilgway startar samarbete med dataspelsutbildningen i Skövde

Det internationella företaget 3d-företaget Pilgway börjar samarbeta med dataspelsutbildningen på Högskolan i Skövde – en satsning som är värd runt 360 000 kronor.

– Det är glädjande att Pilgway bidrar till dataspelsutbildningen vid Högskolan i Skövde med mjukvaran 3D-Coat. Bidraget ger utbildningen och studenterna möjlighet att ligga i den tekniska utvecklingens framkant. Vi är idag den enda dataspelsutbildning i Sverige som Pilgway samarbetar med, säger Marcus Landén Wärja, adjunkt i Medier, estetik och berättande samt 3D-ansvarig vid Högskolan i Skövde.

Mjukvaran som Pilgway står bakom heter 3D-Coat och används framförallt vid framställning av 3D-modeller för dataspel, men även i områden såsom film, design och formgivning.

– Vi på Pilgway är väldigt angelägna om att stötta akademiska institutioner och universitet världen över med mångsidiga arbetsverktyg inom 3D. Vi är mycket glada över samarbetet med Högskolan i Skövde. Deras engagemang och användning av modern informationsteknologi gynnar såväl studenter som utbildningsutvecklingen, säger Andrew Shpagin, 3D-chefsprogrammerare på 3D-Coat.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x