Recension: Dinofajten – Expansionen

Läsarbetyg9 Betygsätt
76
65
Fler val och taktik

För lite drygt ett år sedan recenserade vi Dinofajten, ett PvP-kortspel som fungerar väl när man spelar med yngre spelare. Nu har Mattias Dristig gett ut en expansion till spelet som förutom en rad nya alternativa regler innehåller 52 nya kort.

Förutom nya händelsekort finns det med tre nya typer av kort, årstider, förbättringar och vandrare. Årstider ligger kvar på bordet tills någon spelare drar en ny årstid och korten kan både ge en omedelbar effekt samt en effekt som varar under den tiden kortet är i spel. Förbättringar höjer någon förmåga hos en enskild dino, som till exempel  “Tjockhud” vilket ger en av dinosaurierna mer skydd. Vandrarna  innebär den största skillnaden för dynamiken i spelet. Vandrarna är sju olika sorters dinosar som på olika sätt ger bonusar till din övriga flock, eller erbjuder nya förmågor som t.ex. läkning. Kruxet är att vandraren byter flock när det blir en ny årstid.

Tillsammans ger de olika korten spelet ett större strategiskt djup. Tidigare blev det naturligt att man hela tiden använde sin starkaste dino till att attackera, nu kan man ge förbättringar till en av de lite svagare för att på så sätt ha en stark kämpe i reserv. Om jag har ett bra händelsekort som jag tänkt spela ut i min runda kan förutsättningarna ändras helt när en motspelare drar en ny årstid. Och, vill jag verkligen försöka besegra min motståndares bärsärk som orsakar så mycket skada, för om en stund kan den gå över till mig om det blir en årstidsväxling.

I grundutförande är spelets regler busenkla och om man introducerar de nya reglerna gradvis för yngre spelare så är det lätt att få med dem in i ett lite mer nyanserat spel med fler avvägningar och val. Vandrarna fördelar även maktbalansen kring bordet under spelets gång på ett naturligt sätt. Kika gärna in spelets officiella hemsida på dinofajten.com eller Dristigs sida Vildhallon för information om fler spel som är under utveckling.

Dinofajten - Expansionen
Sammanfattning
Med hjälp av sju nya dinosar och årstider får spelet mer dynamik. För den som vill få mer strategi finns en rad nya alternativa regler.
Läsarbetyg9 Betygsätt
76
Positivt
Mer dynamiskt
Mer taktiska val
Negativt
Kräver grundspelet
65
Fler val och taktik
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x