Lättsamt risktagande med Nelly Rapps Vampyrjakt

Nelly Rapp slår sig in på brädspelsscenen med Nelly Rapps Vampyrjakt, skapat av Johan Broman.

Det är ett barnvänligt brädspel för 2-4 spelare med en uppskattad speltid på 20 minuter och rekommenderat från 8 år och uppåt.

Spelet är enkelt och snabblärt, med en grundmekanik om tre kommandokort per spelare och ett visst element om risktagande när vampyren sover eller är vapen. Vampyrens plötsliga vaknande bjuder på ett spänningsmoment i spelet, men man ska nog inte förvänta sig något djup för vuxna spelare och det blir lätt ett runaway leader-syndrom där man ofta ser vem som kommer vinna flera drag i förväg utan att kunna göra något för att förhindra det.

De 20 minuterna som boxen uppskattar stämmer för ovanlighetens skull rätt väl med speltiden och om alla kan reglerna kan ett parti gå mycket fortare än så. Vilket är en stor fjäder i hatten för ett barnspel.

Om man ska vara petig så kanske reglerna om hur spelbrickor får förflyttas är lite onödigt invecklad och setup:en hade med lätthet kunnat förenklas genom att förtrycka en sifferserie för den ordning som spelplanen skall läggas upp, men det kan man lösa själv med en spritpenna på baksidan av korten om inte spelsamlaren inombords skriker på hjälp.

I det stora hela är det ett uppskattat barnspel som gått varmt här hemma och de har även lånat med det till förskolan för att spelas med sina kompisar. Johan Broman har här skapat ett riktigt träffsäkert brädspel för barn, där han fokuserat på lära ut slutledningsförmåga och logik med spelets kommandokort och risktagande.

Spelkult rekommenderar det varmt till alla barnfamiljer med yngre barn. Även våra yngsta, 5- och 6 år fyllda vid inspelningstillfället, hade inga som helst problem att förstå spelmekaniken och leva sig in i spelet.

Nelly Rapps Vampyrjakt
Läsarbetyg0 Betygsätt
Positivt
Enkelt & snabbspelat
Tärningslöst
Spännande
Negativt
Setupen kunde förenklats
Något enkeltspårigt för vuxna
Run Away-syndrom
4
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x