Recension: Polly Pollen

Stil
55
Innehåll
35
Känsla
30
Variation
20
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Inga konstigheter
Knark
Negativt
Ingen variation
Knark
35
Polly Pollen

Idiotiskt eller genialiskt? Det här indiespelet balanserar på gränsen, men det har å andra sidan flera tidigare mobilspelsuccéer gjort, som till exempel Flappy Bird.

Spelidén är verkligen basic: Klicka på höger eller vänster sida av skärmen för att få en boll att hoppa åt höger eller vänster. Hoppa från blomma till blomma och trilla inte ner. Ett poäng för varje hopp – slår du ditt förra rekord?

Visst låter det enkelt? Det är det inte, åtminstone inte i början. Först blir jag frustrerad. Sedan blir jag nästan arg. Jag kommer som bäst två-tre hopp innan jag trillar. Försöker igen och igen, men ingen förbättring. Vilket dumt spel, tänker jag, det här tänker jag minsann inte spela mer. Men ändå gör jag det; jag plockar upp spelet gång på gång och försöker igen. Plötsligt är det något som lossnar och jag går från high score 5 till high score 105 på bara ett försök. Och sen är det lätt. Nästan för lätt. Skutt, skutt, skutt. Screenshot från Polly PollenJag kommer som mest upp i 432 poäng. Det är på sitt sätt meditativt men samtidigt… tråkigt.

Precis som Flappy Bird och liknande spel tror jag att Polly Pollen kan bli en riktig drog om man är den sortens person som lätt fastnar i saker. Spelet har precis den sortens enkelhet som i vissa lägen är extremt tilltalande. Jag måste sätta ett ganska lågt betyg med tanke på bristen på variation och känsla, men samtidigt erkänner jag att jag har spelat flera gånger i veckan, när hjärnan är för trött för att göra något vettigt.

Polly Pollen finns för iOS och Android och är gratis men innehåller reklam.

 

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x