Triplet – Quizza lugnt

Stil
60
Innehåll
65
Känsla
70
Variation
55
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Många frågor
Kul spelidé
Negativt
Få spelare
Ojämn nivå
62
Triplet

Ännu ett quizspel, behövde vi det? Ja, kanske.

I Triplet gäller det att lista ut vilket av fyra ord, namn eller begrepp som inte passar ihop med de andra. En del frågor är rena kunskapsfrågor (vindistrikt i Frankrike, fotbollsspelare) och andra är sådant som man kan räkna ut om man bara funderar en stund. Spelet sker på tid, men man har ganska lång tid på sig för varje fråga så det blir sällan stressigt.

Varje spel är indelat i fyra omgångar, med tre frågor i varje. Bland frågekategorierna finns “Sport”, “Vetenskap”, “Djur och natur”, “Musik”, “Mat och dryck”, “Film och TV”, “Språk och litteratur”, “Geografi” och “Blandade luringar”. Nivån på frågorna är bitvis väldigt ojämn, från extremt kluriga till “det här är så enkelt så det måste vara en kuggfråga”. Men överlag är frågorna bra och det verkar finnas en stor mängd; det är ytterst sällan de upprepar sig.

Screenshot TripletLayouten är enkel och diskret, och de profilbilder som finns att välja mellan är stilrena och snygga. Loggar man in med sitt Facebookkonto kan man välja att ha sin Facebookbild som profilbild, och då kan man förstås bjuda in och utmana sina Facebookvänner också.

Spelet är nytt och ganska få har hittat till Triplet än så länge. Men det här trevliga svenska spelet har potential att nå långt. Bara det lyckas nå ut i konkurrensen med alla andra – i många fall en bra bit dummare – quizspel.

Triplet finns för iOS App Store. Spelet är gratis men innehåller reklam. En uppgradering till “premium” kostar 20 kr och då får man en version som är reklamfri, ger tillgång till statistik över spelade matcher och ranking jämfört med vänner.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x