Läsarbetyg0 Betygsätt
0
50

I Shadow Master har du två brickor att titta på. På den ena syns nio tydliga bilder av vardagliga föremål; en nalle, en kam, en väska och så vidare. På den andra syns bara en svart krumelur. Kan du hitta siluetterna av föremålen?

Spelidén är mycket enkel. Det gäller alltså bara att försöka hitta ett antal bilder i en härva av skuggor. Varje spelare har en skärm och bakom den döljer du din “gissningsbricka”. På den finns nio färgade cirklar, och samma färger finns på de nio bilderna på bildbrickan. Du lägger dina gissningsmarkörer på de färger som motsvarar de bilder som du tycker dig hitta i skuggan. När alla har gissat vänder ni på skuggbrickan, och får då svaret på vilka färger som är rätt. Dags att gå framåt på poängbrädet och vända upp en ny bildbricka och en ny skuggbricka!

Spelet passar för både barn och vuxna, men mindre barn riskerar att förlora intresset innan det är slut. Det är nog också generellt svårare för små barn att känna igen mönster och att kunna vrida och vända på bilderna i sitt huvud för att hitta motsvarande skugga.

Det här är en ganska udda idé för ett spel. Det känns roligt och annorlunda i början, men det blir ganska snabbt oengagerande, eftersom samma spelmoment upprepas gång på gång. Det finns ingen interaktion mellan spelarna, förutom en viss tidspress att bli den första som är klar med sina gissningar – då får du en bonusbricka. (Men den är bara värd något om du har gissat helt rätt!) Jag anar också att det här spelet har begränsad livslängd; efter några spelomgångar bör du kunna känna igen skuggorna bättre och bättre, vilket ger en orättvis fördel om du spelar med någon som inte spelat förut.

Att titta på bilder är helt enkelt i längden inte tillräckligt spännande för att göra ett spel som håller. Jag måste också ge minuspoäng för dåligt översatta regler, där samma bricka får olika namn och som överhuvudtaget är ganska svåra att förstå, trots att spelet i sig är enkelt.

[divider]Fakta[/divider]

Utgivare: Piatnik (Lautapelit)
Konstruktör: Wolfgang Warsch
Rekommenderad ålder: 8+
Antal spelare: 3-6
Speltid: ca 3o minuter

Utseende
40
Personlighet
60
Slughet
50
Smidighet
50
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Passar många åldrar
Annorlunda idé
Ingen turordning eller väntetid
Negativt
Inte så engagerande
Lite spelarinteraktion
Fördel att ha spelat förut
50
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x