Rollspela dig till ett valdeltagande med Sverok

Sverok vill få unga väljare att rösta genom sin nya satsning “Det levande valet”.

Valdeltagandet hos förstagångsväljare ligger lägre än hos andra grupper. Under supervalåret gör flertalet organisationer en landsomfattande satsning för att höja de siffrorna och engagera landets framtida väljare. Rollspelsprojektet ”Det levande valet” är en del av den satsningen, och ställer Sveriges högstadie- och gymnasieelever inför scenarion som engagerar och skapar debatt; en omskakande framtid i yttre rymden och ett utmanande demokratiarbete efter ett landsomfattande elevuppror.

‒ Det levande valet är ett projekt som ska ge stöd till skolor som vill arrangera skolval eller som vill arbeta med politik i skolan. Upplevelsebaserat lärande kan öppna för spännande samtal där lärare och elever tillsammans gör en upptäcktsresa. Vår förhoppning är att rollspelen ska ge lärare möjlighet att levandegöra valen och ge eleverna nya perspektiv, säger Ungdomsstyrelsens generaldirektör Alice Bah Kuhnke.

Rollspelet Rådet finns tillgängligt, och kan laddas ner kostnadsfritt, på www.detlevandevalet.se. Där kan intresserade skolor också boka en spelledare. Rollspelet för riksdagsvalet släpps efter sommaren i anslutning till riksdagsvalet.

Projektetet “Det levande valet” är ett samarbete med utförarorganisationerna för Skolval 2014. Det genomförs på uppdrag av Ungdomsstyrelsen, ansvarig myndighet för Skolval 2014. Sverok är Sveriges största ungdomsorganisation, 110 000 medlemmar i 1100 föreningar, som samlar, utvecklar och sprider spelhobbyn. Sveriges Elevråd – SVEA är en samarbetsorganisation av och för elevråd i övre grundskolan och gymnasiet och är en av Sveriges största ungdomsorganisationer.

Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x