Foto: Damon Gardenhire
Antal Spelare:
1-4
Ålder:
10+
Svårighet enligt Boardgamegeek:
1.93/5
Our Score
77

I Sagrada tävlar ni om att skapa de allra vackraste fönsterna i Barcelonas underbara katedral, La Sagrada Familia.

Spelet släpptes i internationell utgåva 2016 men har nu också kommit i nordisk utgåva. Det här spelet är både enkelt och kul där man tävlar mer parallellt än direkt mot varandra. I spelet har man väldigt lite kontakt mellan spelarna, på gott och ont såklart. Vissa spel i den här kategorin tenderar ibland till att kännas som solospel då inget man gör egentligen påverkar de andra spelarna. Man bara jämför poäng på slutet.

Jag älskar tärningar och att verkligen få använda de färgglada tärningarna både till att dra, slå och placera ut dem på sitt spelarkort är för mig riktigt kul.

Även om det här är ett relativt nytt spel känns det som en sån där klassiker som har funnits för evigt. Det är ett utmärkt familjespel med lite krypto/sudokuvibb. Ibland kanske man bara inte orkar tävla med familjen en trött fredagskväll, du kanske har tävlat på jobbet hela veckan? Då känns det helt okej att plocka fram Sagrada där var och en lägger sitt lilla pussel på spelkortet och jämför resultat när rundorna är slut.

Sagrada – Nordiska utgåvan
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Positivt
Vackert spel
Negativt
Inte så mycket interaktion mellan spelare
77
Prenumerera
Meddelande om
guest

0 Kommentarer
Citerad feedback
Visa alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra dina åsikter. Kommentera nedanför!x
()
x